Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-12-2022 17:39   Güncelleme : 03-12-2022 07:21

Seçim Sonuçları Hepimizi Şaşırtacak!

Türkiye'de her görüşten seçmenden ilgi gördüklerini ve genel seçimde de oy alacaklarını söyleyen DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, "Biz ideoloji partisi değiliz" dedi. Türk, genel seçim sonuçlarının herkesi şaşırtacağını söyledi.

Seçim Sonuçları Hepimizi Şaşırtacak!

Samsun İnternet Gazetecileri Platformu (İGP) üyeleri gazeteci Recep Yazgan, Ramazan Çağlar, Okan Çakır ve Tolga Birgücü, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk'ü makamında ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette İl Başkanı Türk, ildeki çalışmalarından, partilerinin seçim programı hakkında bilgi verdi. Başkan Türk, gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

"GENEL SEÇİM SONUÇLARI HEPİMİZİ ŞAŞIRTACAK"

Genel seçimlerle ilgili konuşan DEVA Partisi Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk, "Genel seçimlerin sonuçları hepimizi şaşırtacak diye düşünüyorum. Biz çok iddialı bir partiyiz. Genel başkanımız bunu çok açık ve net bir şekilde 'Biz seçime kendi logomuzla, kendimiz gireceğiz. Bu kadar iddialıyız ve teşkilatlarıma güveniyorum" diyerek, seçimle ilgili görüşünü ortaya koydu. Biz de kendimize ve genel başkanımıza güveniyoruz" diye konuştu.

"SAMSUN'DA ÜYE SAYIMIZ 2 BİN 600'LERİ GEÇTİ"

Samsun'da olası vekil aday listesi veya sayısıyla ilgili henüz açıklama yapmak istemediğini ifade eden Kebire Birer Türk, şöyle konuştu: "Bugün 3-5 vekil çıkartırız diyemeyiz. Biz ilk günden bu yana seçim sathı mahallindeyiz. Samsun'da üye sayısı olarak 2 bin 600'leri geçtik. Türkiye'de ise Yargıtay nezdinde en hızlı üye artışına sahip olan partiyiz. İddialı cümleler kurmak istemiyorum ancak başarımızı seçim sonrası görmemiz gerekiyor. Tek iddiamız, çok çalışıyoruz ve verdiğimiz sözleri tutmaktır."

 

"GÖNÜLLÜ LİSTESİNDEYDİM, İL BAŞKANI OLDUM"

 

DEVA Partisi'nin ana akım bir parti olduğunun altını çizen Başkan Kebire Birer Türk, "Bizim bir ideolojimiz yok. Biz ideoloji partisi değiliz. Partimiz kurulmadan önce ben de gönüllü listesindeydim ve oradan gelerek il başkanı oldum. Gönüllülüğü esas almış bir partiyiz. O dönemki gönüllü listelerine başvuranlara bakıp analiz ettiğimizde; yüzde 20'si gibi bir oran CHP, yüzde 15 İYİ Parti, yüzde 35 gibi oran AK Parti ve diğer partilerden başvuranların olduğu görünmüştü. Biz sonra baktık ki Türkiye'de her partiye oy vermiş kişiler aslında DEVA'ya oy vermiş ve gönüllü olmuş. Aslında biz parti olarak Türkiye'nin yelpazesiyiz. Biz tüm Türkiye'ye talibiz. Bizim tek idolojimiz var; adalet, hukuk ve özgürlükler" şeklinde konuştu.

 

"KADIN OLARAK SİYASET YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

 

Kadınların siyasette daha çok var olmaları gerektiğini belirten Başkan Kebire Birer Türk, şunları söyledi: "Türkiye değişime aslında bir nevi buradan da başladı. Ben Samsun'da kurucu olmaktan ve kadın bir il başkanı olarak görev yapmaktan gurur duyuyorum. Teşkilatıma da çok teşekkür ediyorum. Benim her zaman yanımda oldular. Her daim ve ayrımcılıklar olmadan destekle yürüdük. Kadın bence siyasette daha fazla olmalı ve her aşamasında yer almalı. Genel başkanımız da Samsun'da bir ilki gerçekleştirerek, hele de kurtuluş meşalesinin yakıldığı bir yerde bence büyük bir adım attı. Ayrıca DEVA Partisi olarak biz, yüzde 35 oranında kadın kotası olan ve Türkiye'nin en büyük kadın kotasına sahip bir partiyiz. İlçeleri saymıyorum ancak 7 il başkanı kadın olan partiyiz. Bu rakam daha fazlaydı ancak değişimlere gidildi. Kısacası, bu elbirliğiyle yapabilceğimiz bir şeydir, kadını sosyal hayata ve siyasete kazandırmamız lazım. Toplum olarak bir değişim gerçekleştirmemiz gerekiyor."

 

"İLÇE KONGRELERİMİZ DEVAM EDİYOR"

 

İl ve ilçe kongrelerinden söz eden Başkan Kebire Birer Türk, şöyle konuştu: "2020 yılı sonunda il kongremizi yaptık, ilçe kongrelerimizn 6'sını da o zaman yapmıştık. Şu an ilçe kongrelerimiz devam ediyor ancak biz seçime bu kongrelerimizle giriyoruz. Çok yeni bir partiyiz zaten, 3'üncü senemizi de doldurmadık. Samsun'da ilçe kongrelerimiz tamamlanmak üzere, bitti sayılır. Sadece Ayvacık ve 19 Mayıs ile ilgili atamalarımız olacak."

 

MİLLETVEKİLİ ADAY OLMAK İSTİYOR MUSUNUZ?

 

Milletvekili adaylığı düşünüp düşünmediği yönündeki soruyu da yanıtlayan Başkan Kebire Birer Türk, "Bunu herkes çok soruyor, teşkilatım da dillendiriyor. Açık olmak gerekirse, bununla ilgili aldığım bir kararım yok. Bugün itibariyle gündemimiz bu değil, gündemimiz DEVA. O yüzden milletvekili adaylığı için konuşmak için çok erken" ifadelerini kullandı.

 

"SAMSUN'DA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

 

Samsun'da yürüttükleri çalışmalarından kısaca bahseden Başkan Kebire Birer Türk, şunları söyledi: "Samsun'da çalışmalarımız sürüyor. 'Mavi yelekliler' adlı bir çalışmalarımız var. Her hafta bir ilçemizi ziyaret ediyoruz. Geziyoruz, gezmedik yer bırakmıyoruz. '100 kapı' projemiz var. Kapıları çalıyoruz. İnsanlara 'Merhaba' diyoruz. Bence siyaset insana dokunmaktır. Önce samimiyet ve insana dokunmak gerekiyor. İnsanlarla tanışıyoruz, sohbet ediyoruz ve dertlerini dinliyoruz." 

 

ALİ BABACAN SAMSUN'A GELİYOR

 

Ayrıca Başkan Kebire Birer Türk, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Ocak ayı içerisinde bir Samsun programı olacağını aktardı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN