Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-11-2020 07:10   Güncelleme : 27-11-2020 07:10

Siyasette Sehiv Secdesi Yoktur!

Siyasette Sehiv Secdesi Yoktur!

Sevgili okurlarım adam odur ki insanlığın yararına nerede bir doğru yakalasa sahiplensin. Ben bazen ulusal ve uluslar arası bir toplantıya katılınca oradan yakaladığım bir cümle dahi bana yetiyor.

Sene 2014 Ankara’da Milat gazetesi yazarı olarak 5.Din şurasına katılmıştım. Birçok değerli insanların konuşmasına şahit oldu, tecrübelerinden faydalandım.

Bu gün başlıkta paylaştığım cümle ile yazıma değer katmak istiyorum. Bu ifade siyasetin piri olan o zamanın Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e  aittir.

Birkaç dakikalık konuşmasında üzerinde kitap yazılabilecek kadar anlamlı ifadelerle şura heyetini bilgilendirip, ufuk verirken, bu ifadeyi de o gün ondan duymuştum.

“Siyasette secdeyi sehiv yoktur” demişti, yani siz kamuoyunu rencide eden bir söz ya da davranışta bulunursanız artık siyaseten bitmiş olursunuz.

Mesela benim de kurucu üyesi olduğum Azadi hareketi HDP’ye bir kaç vekil adayı ve birkaç belediye encümen adayı karşısında yaptığı siyasi yanlış Azadi’nin dağılmasına sebep oldu. Halbuki 25 ilden hatta Avrupa’dan 240 kişilik kurucu üye ile Azadi kurulurken bayağı bir umut bir heyecan oluşturmuştu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN