Tüm Manşetler
Giriş Tarihi : 17-06-2021 12:49   Güncelleme : 17-06-2021 12:49

Siyer-İ Nebi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Türkiye genelinde Pandemik şartlardan dolayı on-line olarak gerçekleştirilen Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının sonuçları açıklanınca, yarışmada dereceye giren öğrencileri tatlı bir heyecan sardı.

Siyer-İ Nebi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, Türkiye geneli Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde ödül töreni düzenledi.

Ödül töreni programına Pandemi şartları göz önüne alınarak sadece öğrenciler ile birlikte velileri de davet edildi. Program Kur’an- ı Kerim tilaveti ile başladı. Selamlama konuşması Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şube Başkanı Şenol ALTUN    tarafından yapıldı.

ALTUN  şunları söyledi:

Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekiniz,

On yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz,

Yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz düsturu ile gece gündüz çalışmalarını yürüten Anadolu Gençlik Derneğimiz bu aziz milletimize hizmet etmeye devam ediyor.

 

Peygamberin izinde bir gençlik için, bir gencin daha yüreğine dokunmak adına ülkemizin içinde bulunduğu pandemik şartlara rağmen büyük bir gayret ile Siyer-i Nebi bilgi yarışmasına 17 ilçede 3 binin üzerinde öğrencimizin başvuru yapması sağlanmıştır.

17 ilçemiz den katılım ile yapılan Türkiye geneli Siyer-i Nebi bilgi yarışması lise ve ortaokul olmak üzere iki farklı kategori ile değerlendirilmiştir.

Altın gibi ve kaybedeni olmayan bu yarışmanın ödülleri de öğrencileri oldukça mutlu etti.

 

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasının hem ortaokul hem de lise kategorisinde il birincileri için yarım altın, il ikincisi olan öğrenciler için çeyrek altın ve il üçüncüsü olan öğrenciler için ise gram altın hediye edildi. Ayrıca ilçe ödüllerini de alan öğrencilerimiz velileri ile programdan mutlu bir şekilde ayrıldılar.

 

Ortaokul kategorisinde derece yapan öğrencilerimiz:

1.Belinay Görer: Türkiye 2.’si olup Samsun 1.’si olan öğrencimiz,19 Mayıs imam Hatip ortaokulu 5.sınıf öğrencisidir.

2.Makbule Yağmur Başer: Türkiye 18.’si olup Samsun2’sidir.öğrencimiz Alaçam Şehit Muhammet Ali Aksu ortaokulu 6.sınıf öğrencisidir.

.Rümeysa Çebi: Türkiye 38.’si olup Samsun 3.’südür. Öğrencimiz Bafra İmam hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisidir.

Lise kategorisinde derece yapan öğrencilerimiz:

1.Elif Karakütük: Türkiye 32.’si olup Samsun 1.’si, Çarşamba Bulutoğlu Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencisidir.

2.Büşra Demir: Türkiye 43.’sü olup Samsun 2.’si ve Çarşamba Fen Lisesi 10.sınıf öğrencimizdir.

3.Zeynep Sare Sarıca:  Türkiye 58.’si olup, Samsun 3.’sü ve ilkadım Anadolu İmam hatip lisesi 12.sınıf öğrencisidir.

Siyeri Nebi ödül programına iştirak eden; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı: Mustafa Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum ilçe Milli Eğitim Müdürü  ,Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ömer İdris Akdin, Agd Şube ve İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı: Mustafa Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum ilçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik tarafından verildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN