Spor
Giriş Tarihi : 15-04-2021 09:53   Güncelleme : 15-04-2021 09:53

Sözün bittiği yer/ bu iş bitti!

Menemenspor Samsunspor maçını yazmayacaktım ama Samsunspor Başkanı Sayın Yüksel Yıldırım’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı görünce mecburen yazmak zorunda kaldım.

Sözün bittiği yer/ bu iş bitti!

Okumayan varsa başkan, “Sözün bittiği yerdeyim. Söyleyecek çok şeyler var ama çok üzüntülüyüm. Verdiğim sözü tutamadığım için sizlerden özür diliyorum. Başkan olarak yapabilecek çok şey var gibi gözükse de söz sahadaki oyuncu ve teknik ekipte.”dedi.

Öncelikle şunu belirteyim bazı konularda hata yaptığını düşünmekle birlikte Sayın Yıldırım şampiyon olabilmek için yapılabileceklerin fazlasını yapmıştır. Bana göre en önemli hatası teknik ve idari ekibe her konuda güvenmiş olmasıydı. Ve fakat yaşadıkları göz önünde bulundurulunca yaptığı yanlıştı demek başkana haksızlık olur.

Menemenspor maçı göstermiştir ki Samsunspor’un bu şartlarda süperlige çıkma ihtimali çok zor. Takımdaki sıkıntılar artık gün gibi ortaya çıktığı için böyle yazıyorum. Samsunspor futbol takımı içinde ya oyuncular arasında ya da oyuncular ile hoca arasında bir sıkıntı var. Ben bunu oyuncuların ve hocanın vücut dilinden okuduğum için defalarca yazmıştım.

Mesele çok basit, şampiyonluğa oynayan bir takımın oyuncusu attığı gole sevinmiyorsa, golü asist yapan oyuncu gol olunca dönüp arkasını gidiyorsa ya dakımda bir sıkıntı vardır bu durum protesto ediliyordur ya da rakip çok küçük görülmüştür de sevinilmiyordur.

İki sebepte tehlikelidir. İki durum da takımı hedefe varmaktan alıkoyacaktır. Bu sorun yeni de değildir. Bu durumu çözmeye hocaların gücü yetmemişse idari menecer ya da başkan devreye girmeliydi, maalesef ki o da olmadı.

Ertuğrul hocanın psikolojisinin bozuk olduğu ve mutsuz olduğu her halinden okunuyor. Sürekli mazeretlere sığınıyor. “Bozguncu” pozisyonuna düşmemek için gördüğümüz sorunlara ya yüzeysel değindik ya da ima yoluyla anlatmaya çalıştık. Ve fakat yaratılmışların bir tabiatı var, o tabiata aykırı hareket edilmemeli. Bir yerde başarıya ödül varsa başarısızlığa da ceza olmalı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN