Türkiye
Giriş Tarihi : 04-03-2021 08:11   Güncelleme : 04-03-2021 08:24

Suat Kılıç’ın Hedefi Ak Parti MKYK mı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı yasptığı dönemde Trabzon’da öğrencileri FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in şiirini bilemedikleri için azarlayan Suat Kılıç hakkında, Gazeteci Barış Yarkadaş yeni bir iddia ortaya attı.

Suat Kılıç’ın Hedefi Ak Parti MKYK mı!

KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programına Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Yazar Elfin Tataroğlu ve Damga Gazetesi yazarı ve Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş konuk olarak katıldı.

Kabine değişikliği ve AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nin konuşulduğu programda Barış Yarkadaş aldığı kulis bilgilerini aktardı.

Barış Yarkadaş, "Tayyip Erdoğan kongrede yönetime daha çok vekil almayı planlıyor. Eski bakanlardan Suat Kılıç'ın da yeniden yönetime alınacağı yönünde kulislerde iddialar var. "dedi.

 

ÇALIŞAY’DA ÖĞRENCİLERE FETHULLAH GÜLEN FIRÇASI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2012 yılında Trabzon’da Gençlik Çalıştayı’nda, okuduğu bir şiirin devamını bilemedikleri için öğrencileri azarlamıştı.

Trabzon’da Gençlik ve Kentlilik Bilinci çalıştayına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, açılış konuşmasında “Ha biz çalışalım, şairin dediği gibi, ‘sen çalış, olmazsa.. …kim sıkılsın, nerede bizim okuyan gençliğimiz, nerede?’ Şiirin devamını kim getirecek?” diye sordu.

Bakanın sorusu üzerine söz alan bir genç, Necip Fazıl’ın “Utansın” şiirinden dizelerle Kılıç’ın yarım bıraktığı şiiri sürdürmek istedi.

Genç şiiri bitirince salonda büyük alkış koptu, ancak bakan memnun olmadı

Bakan Kılıç, gencin okuduğu şiirinin kendi şirinin devamı olmadığını belirterek “Eğer ki o mısranın girişini salon doğru tamamlamış olsaydı, gündemim okumak değil başka bir şey olacaktı. Ama sevgili gençler ister tıp okuyun ister mühendislik, ister hukuk okuyun, ister iktisat ve işletme, hakim olamadığınız bir dille hiçbir şey yapmanız mümkün değil” diye konuştu.

Kılıç, başlayıp sonunu getirmediği şiirin kime ait olduğunu açıklamadı, sadece, “Bu satırların, bu mısraların edebiyatımıza kazandırılmasına katkı sağlayan kalemi, şairimizi, şiirin üstadını hatırlamıyorsak şayet, edebiyatımızın büyüklerini, ünlülerini, fikir, sanat önderlerimizi hatırlamıyorsak orda bir durup düşünmemiz lazım” dedi.

Bakan Kılıç’ın yarım bıraktığı dizelerin, Fethullah Gülen’in, “Sıkılsın” adlı şiiri olduğu, öğrencilere sorduğu dizenin de, “Sen çalış; olmazsa âlem sıkılsın!/Yardıma koşmayan kalem sıkılsın” biçiminde olduğu ortaya çıktı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN