Siyaset
Giriş Tarihi : 15-03-2015 00:30   Güncelleme : 15-03-2015 00:30

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya:

ÇORUM (AA) - TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "7 Haziran'daki seçim sadece bizim seçimimiz değil, torunlarımızın, geleceğimizin seçimidir

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya:

ÇORUM (AA) - TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "7 Haziran'daki seçim sadece bizim seçimimiz değil, torunlarımızın, geleceğimizin seçimidir. Türkiye'nin yakaladığı bu ivmeyi, milli iradeyi anayasaya taşıyacak anahtar sizin elinizdedir. Milletin 'al 400'ü ver anayasa mı' demesi gereken bir seçimdir" dedi.

İyimaya, Çorum'da AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde "Sandığıma Sahip Çıkıyorum" çalışması kapsamında düzenlenen "Mahalle ve Köy Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da yapılacak 25'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nin, Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Seçim dönemlerinin, iktidarın Ankara'dan milletin eline geçtiği dönemler olduğunu, seçimlerde, siyasi partilerin yanı sıra seçmen olan vatandaşlara da büyük iş düştüğünü ifade eden İyimaya, şunları kaydetti:

"Türkiye bu dönem itibariyle çok önemli bir seçim sürecindedir. Toplumsal sözleşme dediğimiz anayasaları genellikle millet değil hep başkaları yaptı. 1921 Anayasası hariç. Normal dönemlerde ancak anayasaları değiştirmeye çalıştık. Şu ana kadar yapılan anayasalar sandıkta tecelli eden iradenin iktidar tarafından kullanılmaması, iktidarın başka yapılar tarafından bölüşülmemesi esası üzerine kurulmuştur. Anayasa gerçekten hükümet sistemleri ve diğer yapılar itibariyle çok önemli bir ihtiyaçtır. Bu nedenle 7 Haziran'daki seçim sadece bizim seçimimiz değil, torunlarımızın, geleceğimizin seçimidir. Türkiye'nin yakaladığı bu ivmeyi milli iradeyi anayasaya taşıyacak anahtar sizin elinizdedir. Milletin 'al 400'ü ver anayasa mı' demesi gereken bir seçimdir." 

- "Türkiye'de muhalefet sorunu var"

AK Parti'nin bir hizmet ve reform partisi olduğunu, 2023 ve 2071 vizyonlarını hesaplayan, düzenlemeye çalışan bir parti olduğunu dile getiren İyimaya, Türkiye'nin sorunsuz bir ülke olmadığını, en temel sorunlarından birinin de muhalefet sorunu olduğunu ifade etti.

"Siyasal partilerin muhalefet kanadının kırık olması sistemin işleyişini etkiler" diyen İyimaya, "Bugün Türkiye, projeden yoksun, vaaten yoksun, taahhütten yoksun bir siyasal muhalefetle karşı karşıyadır. Bu muhalefetin de en son ürettiği şey, 'devletin derinliklerinde halkın partisini kapatmak için girişimler, planlar, komplolar var' oldu. Yahu bir siyasal partiyi bir siyasal parti kapatamaz, devlet kapatamaz ki... Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti Başsavcısı vardır, o kapatma davası açar. Böyle bir şey yok. Burada amaç, tamamen AK Parti gibi o süreci yaşayan partilerin mağduriyet duygularını emsal alarak bir algı üretmek. Bu da tabi ki dün akşam Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen teklif ile çöktü" ifadelerini kullandı.

- Paralel Yapı  

İyimaya, paralel yapının, yapı olarak bir kişinin değil, devlet üstü güçlerin de içerisinde bulunduğu bir koalisyon tuzağı olduğunu kaydetti.

Paralel yapı tarafından hukuk ve teknoloji kullanılarak, bürokratik mekanizmaların ele geçirilmek suretiyle devlet ve millet iradesinin derdest edilmek istendiğini belirten İyimaya, "Burada milletimize çok büyük işler düşmektedir. Şahsen ben, bu yapının üst kademesi dışında olan aşağıdaki arkadaşların tehlikeyi zaman içerisinde daha iyi göreceklerini düşünüyorum. Verilen mücadeleden daha önemlisi bu yapının özelliklerinin ortaya çıkarılması olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

AK Parti'nin, öz eleştiri yapmasını bilen bir parti olduğunu anlatan İyimaya, "Şahsen ben komisyon başkanlığım görevimin yanı sıra önemli anayasal dönüşümlere imza atan bir kardeşiniz olarak milletle çok yakın seviyede çalıştım, çalışıyoruz. Eleştiriler en yüksek seviyede dinlenir, hata varsa tasdik edilir, daha doğrusu varsa o kabul edilir. Bu çok çok önemli" dedi. 

adminadmin