Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-06-2017 13:08   Güncelleme : 01-06-2017 13:08

Teog Sınavında Samsun’dan 282 Öğrenci Türkiye Şampiyonu Oldu

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarına göre Samsun da 282 öğrenci, tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birinciliğine ortak olarak büyük başarı elde etti.

Teog Sınavında Samsun’dan 282 Öğrenci Türkiye Şampiyonu Oldu

Resmi ve Özel tüm okullarda 282 öğrenci bütün soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birinciliğine ortak oldular.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında ikinci döneme ait ortak sınavlar 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmişti. 31 Mayıs 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı sonuçlara göre Samsun’ da 282 öğrenci, sınavda 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Milli Eğitim Bakanlığı´nın 8. sınıflara yönelik düzenlediği Merkezi Ortak Sınavlarda elde edilen başarıyla ilgili açıklama yaptı.

ESEN, “Merkezi Ortak Sınavlara Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci katıldı. Açıklanan sonuçlara göre 282 öğrencimiz bütün soruları doğru cevaplandırarak Türkiye birinciliğine ortak oldular. Böylece hem ailelerine, hem okullarına, hem de bizlere büyük bir sevinç ve gurur yaşattılar. Bu başarıda emeği geçen fedakâr öğretmenlere, desteklerini esirgemeyen değerli velilerimize ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Bu yıl başlattığımız Samsun Maarif Hareketi projemiz ile eğitimin bütün paydaşlarıyla işbirliği içerisinde, bilimsel bir yaklaşımla ve büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz çalışmalar bu sonucun alınmasında etkili olmuştur. Eğitim sistemimizi her bir öğrencimizin öğrenme stilini göz önünde bulundurarak belirliyor ve bu sistemi gerek eğitim teknolojileri gerekse öğrencilerimizi motive edici sosyal aktiviteler ile destekliyoruz. Bakanlığımızın Yenilikçilik Ödüllerinde öğretim yöntem ve teknikleri kategorisinde Türkiye 1. si olan Adım Adım Başarı projemizi kullanarak öğrencilerimizi ortak sınavlara hazırladık. Bugün Türkiye’nin en seçkin liselerine öğrenci yerleştiriyor olmaktan gurur duyuyoruz. Bu, Samsun’ un başarısıdır. Samsun’umuzu eğitim alanında daha büyük başarılar bekliyor." açıklamasında bulundu.

adminadmin