Eğitim
Giriş Tarihi : 28-07-2020 17:51   Güncelleme : 28-07-2020 17:51

Tercih Ve Kariyer Planlama Günleri Üniversite Adaylarını Bekliyor!

27-29 Temmuz Tercih ve Kariyer Planlama Günleri'nin açılışı Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın katılımlarıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Tercih Ve Kariyer Planlama Günleri Üniversite Adaylarını Bekliyor!

Açılışta moderatörlüğünü Cihannüma Samsun İl Başkanı ve Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin'in yaptığı Gençlik ve Gelecek konulu panelde Vali Dağlı ve Başkan Demir, üniversite adaylarına tavsiyelerde bulundu. Konuşmasına kendi eğitim hayatına değinerek başlayan Vali Dağlı, öğrencilere tercihlerini yaparken bölüm ve şehir değerlendirmesi yapmalarını örnekler vererek tavsiye etti. Her üniversitenin her bölümünün iyi olmadığını ifade eden Dağlı, üniversite tercihinin aslında gelecek tercihi olduğunun altını çizerek bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bakırcı ustası babasının yanında çalışmasından ve genç yaşında kurdukları tesisteki deneyimlerinden söz ederek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde iyi bir eğitim aldığını, bir yandan çalışırken diğer yandan fırsat buldukça derslere gidebildiğini söyledi.

Hediye takdimi ve anı fotoğrafı çekiminin ardından sona eren panelin ardından program, öğretim üyelerinin bölümlere yönelik bilgilendirme sunumlarıyla devam etti. 29 Temmuz Çarşamba gününe kadar sürecek olan Tercih ve Kariyer Planlama Günleri Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Cihannüma Samsun ve TÜGVA Samsun iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

 

Dileyen öğrenciler alanında uzman öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilecek sunumlara ücretsiz katılabilmektedir ve bilgilendirme stantlarından tercih danışmanlığı hizmeti alabilmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN