Siyaset
Giriş Tarihi : 27-05-2023 16:19   Güncelleme : 27-05-2023 16:19

Terörü Ancak Biz Bitiririz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Terörü Ancak Biz Bitiririz

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'i çok sevdiklerini kaydederek, "Ama bu muhteşem kalabalığın toplandığı meydan sevilmez mi? Yollar boyunca o ne muhteşem bir katılımdı. Şu anda alanda resmî rakam 90 bin. Yollarda 50 bin. 140 bin. Maşallah bu ne demektir? Pazar günü Esenler sandıkları patlatarak sesini duyuracak" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman olduğu gibi Esenler'e inandığını ve güvendiğini kaydederek pazar günü Esenler'in bir başka sesleneceğini dile getirdi.

 

İstanbulluları, Esenler’in güzel insanlarını, baş tacı kıymetli kadınları ve geleceğin teminatı gençleri en kalbi duygularıyla, hasretle ve muhabbetle selamladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan sizlerin vasıtasıyla tek tek haneleriyle, sokaklarıyla, caddeleriyle tüm Esenler'i selamlıyorum. Gönüllerimizi buluşturan Rabbime hamdediyorum. Bizlere sizlerin şu sevgisini bahşeden Rabbime hamdediyorum. Aşkınız için, vefanız, kadirşinaslığınız, bütün bunlardan dolayı her birinize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Esenler'in kendilerini hiç bir zaman yanıltmadığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'in her zaman aşkla, şevkle, hasretle her sandıklarda patladığını dile getirdi.

 

“TÜM İSTANBUL’A DALGA DALGA YAYILAN BÜYÜK BİR SEVDA VAR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bu meydanda muhabbet, samimiyet olduğunu ifade ederek, "Bir kelamı kibarda ne diyor? 'Muhabbetten Muhammed oldu hasıl. Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl.' Siz işte bütün bu aşkınızı, o kaynaktan alıyorsunuz. Bugün bu meydanda birbirini Allah için sevenler var. Bugün bu meydanda, gönülden gönüle giden o gizli yol var. Bugün bu meydanda sadece bizlerin sırrına erebileceği bir dayanışma var. Dörtyol Meydanı'ndan tüm Esenler'e, oradan da tüm İstanbul'a dalga dalga yayılan büyük bir sevda var" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şair Erdem Beyazıt'ın "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" şiirinden "Müslüman yürekler bilirim daha/Kızdı mı cehennem kesilir/Sevdi mi cennet/ Eller bilirim haşin, hoyrat, mert/Alınlar görmüşüm ki vatanımın coğrafyasıdır/ Her kırışığı sorulacak bir hesabı/Her çizgisi tarihten bir yaprağı anlatır" dizelerini okudu.

 

Bugün bu meydanda dosta güven, ülkenin hasımlarına korku salan dirayetli bir duruş olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu coşkuyu görüp de duygulanmamak mümkün mü? Şu kararlılığı görüp de gururlanmamak mümkün mü? Bu kardeşinizin etrafında şu kenetlenmeyi görüp de Allah'a şükretmemek mümkün mü? Rabbim hepinizden razı olsun diyorum. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin diye dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

“YÜZDE 87'NİN ÜZERİNDE BİR KATILIMLA DÜNYAYA ÖRNEK BİR DEMOKRASİ DERSİ VERDİK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde tarihe geçen bir miting gerçekleştirdiklerini belirterek, o gün 1 milyon 700 bin kişinin Atatürk Havalimanı'nda toplandığını hatırlattı.

 

Bunun birilerine korku verdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bizlere de aşk, sevda verdi. Tek yürek, tek bilek olduğumuz o muhteşem mitingin rüzgârıyla 14 Mayıs'ta ne yaptık? Sandığa koştuk. Yüzde 87'nin üzerinde bir katılımla dünyaya örnek bir demokrasi dersi verdik. Dünyada böyle bir yer bulamazsınız. Yüzde 40, yüzde 50. Buralarda seçimler yaparlar. Bizde ise yüzde 90'a dayandı. Böyle bir seçim. Tarihimizin en yüksek katılımlılarından bir seçimi gerçekleştirdik. Hangi siyasi partiye oy verirse versin, sandığa giden her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİN İRADESİNİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VARDIR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'in milletvekilliği seçiminde İstanbul birincisi, cumhurbaşkanlığında da Avrupa Yakası'nın birincisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Yüzde 62'yi aşan oy oranıyla şahsıma büyük teveccüh gösteren siz kardeşlerime hassaten şükranlarımı sunuyorum. Hep söylediğim gibi milletin iradesinin başımızın üstünde yeri vardır. İlk turda Allah'a hamdolsun rakiplerimize hatırı sayılır bir fark attık. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte parlamento seçimleri defteri artık kapandı. Milletimiz 323 milletvekilini Cumhur İttifakı'na vererek aslında hangi irade tarafından yönetilmek istediğini de beyan etti. Şimdi Millet İttifakı ne yapıyor? Ya ne yapacaksınız siz artık? Parlamentonun dışında kaldınız. Bay bay Kemal sen ne yapacaksın? Bir defa parlamentoya sırtını dayamadıktan sonra yapabileceğin bir şey var mı? Yok. Yasama organı neresi? Parlamento. Parlamentoda 323 kimde? Cumhur İttifakı'nda. Sen nasıl kanun çıkaracaksın? Şimdi ben diyorum ki Esenler sana yol vermedi bay bay Kemal."

 

“KOALİSYONLARIN ACISINI GEÇMİŞTE ÇOK ÇEKTİK”

 

İnsanların bir kez daha "İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün" dediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tercihini bizden yana zaten kullandı. Şimdi önümüzde kritik bir imtihan olan cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu var. Bu pazar yine sandıklara giderek 14 Mayıs'ta yarım kalan işimizi inşallah çok daha güçlü bir şekilde tamamlayacağız. Yasama ile yürütmenin iş birliği içinde çalışmasını sağlayacak şekilde oylarımızı kullanacağız. Burada bir çift başlılık oluşmasına izin verebilir miyiz? Öyleyse pazar günü sandığa gidip oyumuzu kullanacak ve Erdoğan kardeşinize birinci turda olduğu gibi bu destekle beraber inşallah 323'ün güçlü bir şekilde Türkiye'yi yönetmesine karar vereceğiz. Çünkü biz koalisyonların acısını geçmişte çok çektik. Artık bu acıları bir daha çekemeyiz."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet organları arasındaki çekişmelerin bedelini çok ağır ödediklerine işaret ederek, "Hatırlayın. Rahmetli Ecevit'in önüne anayasa kitapçığını fırlatanların o nobran tavrı, bu milletin milyarlarca dolar parasına mal oldu. Şimdi bay bay Kemal işte o anayasa kitapçığını fırlatanlarla beraber yürüyor ama bizim farklılığımız var. Biz öyle anayasa kitapçığı falan fırlatmayız. Biz anayasa kitapçığını okur, kararımızı da ona göre veririz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Toplam ömrü 2-3 ayı dahi bulmayan koalisyon hükûmetleri gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftalar boyunca hükûmetin kurulamadığı dönemlere şahit olduklarını ifade etti.

 

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE EN BAŞARILI MÜCADELE BU DÖNEMDE VERİLDİ”

 

Siyasi istikrarsızlığın Türkiye'ye altın değerinde yıllarını kaybettirdiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörün, vesayetin yıllarca bitirilememesinin sebeplerinden biri buydu. Siyaset kurumu hizmet ve eser yerine kriz üretti, sürekli gerilim üretti. Bundan da en çok millî irade düşmanı, antidemokratik güçler istifade etti. Ne zaman yasama, yürütme ve yargı uyum içinde çalışmaya başladı, işte o zaman ülkemiz ekonomik olarak da siyasi olarak da güç kazandı. Biz ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz 2002'den itibaren işte bunu başardık, bunu yaptık. Batı bunu hazmedemedi. Batı bunu hazmedemeyince ne dediler? Bütün dergilerinde 'Erdoğan'ı yıkmak lazım.' dediler" ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlar yanlarında olduğu sürece kimsenin kendilerini yıkamayacağını, vatandaşların pazar günü en güzel şekilde cevap vereceğine inandığını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin daha önce göremediği, hayal dahi edilemeyen yerlere kendileriyle geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Milletimiz, ülke tarihinin en büyük yatırım ve kalkınma hamlesiyle yine son 21 yılda tanıştı, demokrasimiz en güçlü konumuna bu dönemde çıktı. Terör örgütleriyle en başarılı mücadele bu dönemde verildi. Küresel siyasette ülkemizin ağırlığı yine bu dönemde arttı. Hak ve özgürlükler adına en ileri reformlar yine bu dönemde yapıldı. Kürt kardeşlerimizin meselelerinden Alevi vatandaşlarımızın taleplerine kadar tüm adımlar bu dönemde atıldı. Bölgeler arasındaki gelişmişlik farkları yine bu dönemde giderildi."

 

Vatandaşlara son 21 yılda yapılan hizmetlerin görüntüsünün izletilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte bunlar devlet organlarının uyum içinde çalışmasının sonucudur. Bizden önce yapılamamasının sebebi de siyasi istikrarın ve güçlü bir yönetimin olamayışıdır. Bu iklimin zedelenmesine Allah'ın izniyle pazar günü müsaade etmeyeceğiz değil mi? Meclis'te Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanlığında da bu kardeşinizle durmak yok, yola devam diyeceğiz" diye konuştu.

 

“TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ BURADA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

 

İstanbul demenin Türkiye demek olduğunu, kentte ülkenin tüm illerinden, ilçelerinden insan bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esenler ise İstanbul'un en kozmopolit ilçeleri arasında yer alıyor. Esenler'e bakan İstanbul'u görür, İstanbul'a bakan ise tüm renkleriyle, tüm güzellikleriyle Türkiye'yi görür. Burada Alevi'si, Sünni'siyle, Türk'ü, Kürt'üyle, Laz'ı, Çerkez'iyle, Boşnak'ıyla herkes bir arada gönül gönüle yaşıyor. Esenler'de ayrılık gayrılık yok. Esenler'de insanları kimliğinden dolayı ötekileştirmek yok" ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'de huzur, hizmet, kardeşlik, birlik ve beraberlik olduğunu, belediyenin gece gündüz demeden vatandaşlar için çalışmaya devam ettiğini aktardı.

 

Kentsel dönüşüm projelerinde önemli mesafeler aldıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son 10 yılda 60 bin konutu yeniledik. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesini burada gerçekleştiriyoruz. İstanbul'un ilk ve en büyük millet bahçelerinden olan 15 Temmuz Millet Bahçesi hizmete girdi. Türkiye'nin en büyüklerinden olacak ikinci millet bahçesinin çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesinde de Esenler'in önemli çalışmaları olduğunu biliyorum. Birileri sırf bekledikleri sonuç çıkmadı diye depremzedelerimizi kapı dışarı ederken, biz hiçbir ayrım yapmadan afetzedelerimize sahip çıkıyoruz. Geçen hafta deprem bölgesindeki 5 ilimizi tekrar ziyaret ettik, toplam 175 bin deprem konutunun inşaat sürecini böylece başlatmış olduk. İnşallah ekim, kasımdan itibaren konutlarımızın teslimatına başlıyoruz."

 

“BİR KEZ OLSUN YERLİ VE MİLLÎ BİR TAVIR TAKINAMADILAR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir vatandaşı muhannete muhtaç etmeyeceklerini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Hele hele CHP zihniyetinin insafına bu insanlarımızı terk etmeyeceğiz. Öyle bir muvazeneyi yitirdiler ki önlerine kim gelirse hakaret ediyorlar. İktidara gelmek, koltuklarını korumak uğruna tüm değerlerini çiğnediler, her türlü rezilliği sahnelediler. Bölücü örgütün uzantılarından tutun da FETÖ'cü hainlere kadar herkesle kapalı kapılar ardında pazarlık yaptılar. İşte toplam oyları yüzde 1'i zor bulan 3 tane, 4 tane partiyle ne yaptılar? Onlara 40 tane milletvekilliği verdiler. Şimdi pazartesi günü ne olacak? Savaş alanına dönecek. Niye? Ya senin bu kadar milletvekilin varken sen 40 tane milletvekilini güya hesap uzmanısın, nasıl oldu da bu partilere verdin? Bunun hesabını soracaklar."

 

Kendilerinin böyle bir derdi olmadığını, meydanlar ne diyorsa onu yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar hapisteki canileri dışarı salmaktan, kamudan atılan FETÖ'cülerin tekrar doldurulmasına varıncaya kadar her türlü sözü verdiler. İşte ne diyor? 'Eğer Selo'nun bırakılmasını istiyorsanız oyu bana vereceksiniz.' diyor öyle mi? Kim bu Selo? Diyarbakır'da benim 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan bir teröristtir" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi benim Kürt kardeşlerim bu Kılıçdaroğlu'na inşallah pazar günü gereken dersi verecek mi?" sorusuna "evet" cevabını almasının ardından, "Ben size inanıyorum, size güveniyorum. Çünkü bu ihanettir, tüm bunlar kendilerine hatırlatılınca da bu sefer işi pişkinliğe, hakarete hatta doğrudan fiziki müdahaleye götürdüler. Her şeyi yaptılar ama bir kez olsun yerli ve millî bir tavır takınamadılar" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin konuşmalarından kesitlerin yer aldığı videoyu alanda bulunan vatandaşlarla izledi.

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’Nİ DÜNYADA HAKKIYLA TEMSİL ETMEK HERKESİN HARCI DEĞİLDİR”

 

Videoda, Yeşil Sol Parti'den Sırrı Sakık'ın "Siz Mustafa Kemal'in askeri değil generali olsanız ne yazar, it sürüleri" dediği görüntü görüldükten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey CHP. Bak ne diyor, bak. CHP'yi kuran Gazi Mustafa Kemal değil mi? 'Askeri olsanız ne yazar, it sürüleri, it sürüleri, it sürüleri' diyor. Ey, Kılıçdaroğlu" ifadesini kullandı.

 

Ardından, videoda, PKK'lı bir terörist elebaşının, "Güçlü bir mücadele yürütülürse kesinlikle iktidar yıkılacaktır. Temelde de bu seçimlerin böyle bir anlamı var. Bu, mücadelenin önemli bir parçasıdır" sözlerinin duyulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'dan Kılıçdaroğlu'na açık destek. Daha ne olacak? Daha ne olacak? Bay bay Kemal, sen bu teröristlerle berabersin. Benim milletim, bu teröristlerle beraber olana eyvallah etmez" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videonun ardından, şunları kaydetti: "Evet, aylardır yapılan açıklamalar bunlar. Bunun dışında daha pek çok destek beyanı var. Bölücü örgütün paçavralarının yaptığı aleni destek çağrısı var. Ama ne CHP Genel Başkanından ne de yönetiminden çıkıp bunlarla ilgili hiçbir ciddiyet yok. Ciddiye alınır yan yok. İşte Kandil. Talimatı bay bay Kemal nereden alıyor? Kandil'den alıyor. Bu teröristlerden alıyor. Öyleyse pazar günü Kandil'den talimat alan bay bay Kemal'e ne diyoruz? Yol veriyor muyuz? Emekli ediyor muyuz? Ben size inanıyorum. Size güveniyorum. İnşallah bunlara hak ettikleri dersi sandıkta vereceğinize inanıyorum. Zira benim milletimin aklıyla, irfanıyla, basiret ve ferasetiyle alay edilmeyeceğini bunlara tekrar hatırlatacağız."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy veren vatandaşlara seslenerek, şöyle konuştu: "Partinize olan görevinizi yerine getirdiniz. Şimdi ülkeniz ve evlatlarınıza olan vazifenizi ifa edeceksiniz. Ülke yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyada hakkıyla temsil etmek herkesin harcı değildir. Bunun için çelik gibi irade gerekir. Dik duruş gerekir. Ülkesi ve milleti için kendini adamak gerekir. Bu vatanı her şeyden ve herkesten daha çok sevmek gerekir. Unutmayın, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.'. Bunların bayrağımız gibi bayrakları var mı? Yok. Bunlar, bayrağımızı toplantılarında bile kullanmıyorlar. Bu HDP böyle. Bay bay Kemal, işte bunlarla beraber yürüyor. Onun için pazar çok önemli."

 

“TERÖRÜ ANCAK BİZ BİTİRİRİZ”

 

Terör örgütlerine karşı amansız bir mücadeleyi göze almak gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kandil ve Pensilvanya'dan gelen şu destek beyanlarının sizi de rahatsız ettiğini biliyorum. Gönül verdiğiniz, partinizin yöneticilerinin sizin iradenizi yok saymasına, içten içe itiraz ettiğinizi de biliyorum. İstemediğiniz adayın sürekli 'Tıpış tıpış' denilerek dayatılmasını da kabul etmediğinizi biliyorum. Gelin, 28 Mayıs'ta bu dayatmalara son verelim. Gelin, birilerinin sizin iradenizi çantada keklik gibi görmesine itiraz edelim. Gelin, kendi başarısızlıklarına sizi de ortak etmek isteyenlere 'Dur' diyelim. Gelin, terör örgütlerinin siyasetimize müdahale etmesine izin vermeyelim. Görüşlerimiz farklı da olsa ülkemizin ve milletimizin bekasıyla ilgili konularda aynı hassasiyeti paylaşıyoruz. 28 Mayıs'ın sizler için de çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim dayanağımız ne şu güçtür ne bu örgüttür" diyerek, sırtlarını Hakk'a ve halka yasladıklarını, vatandaşlardan aldıkları cesaret ve ilhamla ülkeye aşkla hizmet ettiklerini vurguladı.

 

Son 21 yılda yaptıklarının ortada olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlarla beraber gelecek 5 senede neler yapacaklarını içeren videoyu izledi.

 

Görüntüde, Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz ile ilgili kısım yayınlandığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğal gazımızı ücretsiz alıyoruz değil mi? Bir yıl boyunca da inşallah doğal gazımızın aynı şekilde yüzde 25'ini ücretsiz olarak vereceğiz" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüntünün terörle mücadeleye yönelik kısmında ise "Terörü Cudi'de bitirdik mi? Gabar'da bitirdik mi? Tendürek'te bitirdik mi? Bestler Deresi'nde bitirdik mi? Terörü ancak biz bitiririz, biz. Bay bay Kemal ancak terörü artırır. Onun öyle bir derdi yok" ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZİ HER ALANDA ÇOK DAHA İLERİLERE TAŞIYACAĞIZ”

 

Videonun ardından sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Nasıl? İnşallah bunları son 21 yıllık eserlerimizin üzerine bina edeceğiz. Ülkemizi her alanda çok daha ilerilere taşıyacağız. Sadece seçim döneminde yaptıklarımız bile bizimle diğer aday arasındaki vizyon ve ufuk farkını ortaya koymaya yeterlidir. Şunu soracaksınız, bay bay Kemal'in referansı nedir? Ne yaptı? Musluk, musluk. Musluk açtı. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi onun partisinden değil mi? Peki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun musunuz? Yaptığı bir şey var mı? Allah göstermesin bir yağmur olduğu zaman her tarafı sel alıp götürüyor. Nerede Başkan? Bodrum'da. Nerede? İsviçre'de kayakta. Bunlar bu millete aşık değil."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu şu sözlerle eleştirdi: "Dün de işte ne yaptı? Bir tane pazarcıyla kavga ediyor. Ya pazarcıyla kavga edilir mi? Her şeyi bitirdin, şimdi pazarcıyla kavgaya mı geldi sıra? Ondan sonra da zabıtalarla tutup karakola götürüyor. Hâle bak ya, hale bak. Ne oldu? Onlar da bıraktı. Böyle bir idarecilik olmaz. Böyle bir belediye başkanlığı olmaz. Bıraktı belediyeyi gitti Van'da siyaset yapıyor. Orada da ne yapıyor? PKK'nın işaretini yapıyor. Hanım bir taraftan, o bir taraftan. Ya bunlar teröristlerle el ele, kol kola. Pazar günü bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Ve Ekrem'ine de bay bay Kemal'ine de inşallah hem pazar hem 2024'te gereken dersi vermemiz lazım."

 

Onlar kavgayla, tartışmayla günlerini geçirirken, kendilerinin Togg'un teslimatlarına başladıklarını, dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu'yu donanmaya teslim ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki vatandaşlara, "Gittiniz mi? Sarayburnu'nda gördünüz mü? Şöyle, görenlerin ellerini bir göreyim." demesi üzerine, birçok katılımcı ellerini kaldırdı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maşallah. Tevfik Bey, bence buradaki kardeşlerimizi sen sürekli Sarayburnu'na götür, onlar uçak gemisini bir görsünler. Tamam?" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altay tankını test için orduya teslim ettiklerini, HÜRJET'i ve adını KAAN koydukları Millî Muharip Uçağını tanıttıklarını anımsattı.

 

Memur ve kamu işçilerinin ücretlerinde artışa gittiklerini, emeklilerin bayram ikramiyelerini 2 bin liraya çıkardıklarını, emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kişinin talebini karşıladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anadolu Yakası'nda İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiklerini, bu arada Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı hizmete verdiklerini anlattı.

 

“YATIRIMLARIMIZLA ÜLKEMİZE MÜHRÜMÜZÜ VURDUK”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "muhteşem" olarak nitelediği Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın 1 ay süreyle ücretsiz olduğunu ve Sivas'tan Ankara'ya 2 saatte geldiğini, İstanbul'a ise 6 saatte geldiğini belirterek, "Böyle modern bir tren" değerlendirmesini yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı açtıklarını hatırlattı.

 

"Hastanemiz nasıl, güzel mi?" diye sorduğu vatandaşlardan "Evet" cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal böyle bir şey yapabilir mi? Yapamaz. O, Okmeydanı SSK Hastanesi'ni batıran adamdır. Ah ah, Savaş Ay hayatta olsa da bunu anlatsaydı. Ne rezillikti. Ya sen, Okmeydanı SSK Hastanesi'ni yönetemedin, bu ülkeyi nasıl yöneteceksin ya? Sana kalan zaten batar" ifadelerini kullandı.

 

Avrupa'nın en uzun kara yolu tüneli olan Zigana Tüneli'nin açılışını yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali'ne nükleer çubukları getirerek nükleer güç sahibi ülkeler ligine çıktıklarını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasıyla ülkenin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil petrol üretimi yapabileceğimiz petrolü keşfettik. Haberi de milletimizle paylaştık. Yıllarca terör sebebiyle orası açılmamıştı. Karadeniz gazını getirdik. Evlerimizde kullanmaya başladık. Bununla yetinmeyip biliyorsunuz yıl boyu 25 metreküpünü ne yaptık? Ücretsiz" diye konuştu.

 

Bu dönemde 45 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdiklerini, ayrıca 4 bin 134 engelli öğretmeni göreve başlattıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilaveten 42 bin 500 sağlık personeli alacaklarını da açıkladıklarını kaydetti.

 

Daha bunun gibi nice eseri, projeyi, müjdeyi milletle paylaştıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar Batı'da vatan millet edebiyatı yapıp, Doğu'da parmaklarıyla PKK'ya selam verirken, biz sadece hizmet ettik, eser ürettik. Onlar kalp işareti yapmayı becerene kadar biz yatırımlarımızla ülkemize mührümüzü vurduk. İnşallah bundan sonra da bu şekilde yolumuza devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

“SIĞINMACILAR KONUSUNU MİLLETİMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşleriyle ilgili şunları söyledi: "Sığınmacılar konusunu inşallah bize, milletimize ve inancımıza yakışır şekilde mutlaka çözüme kavuşturacağız. Suriye'nin kuzeyinde, bölücü terörden arındırdığımız bölgelere şimdiye kadar zaten 554 bin sığınmacı güvenli ve gönüllü olarak döndü. Gönüllülerimizin bağışlarıyla yapılan 100 bini aşkın briket eve 88 bine yakın aile yerleşti. Konut projesi de tamamlandığında bu sayıya inşallah Katar'ın desteğiyle de 1 milyon kişi daha ilave olacak. Biz çalışıyoruz ya, bay bay Kemal yatmıyoruz. İş üretiyoruz iş. Ülkemize, tek parti CHP'sinin Boraltan Köprüsü'nde yaptığı gibi insanları katillerine teslim etme utancını biz bir daha yaşatmayız. Ne diyordu o zaman Boraltan Köprüsü'ndeki Türkler? 'Kardeşlerimiz, bizi Ermenilere teslim edeceğinize bizi siz öldürün' diyorlardı. Ah ah, kimdi o zaman 'siz' dedikleri? İnönü, İsmet İnönü. Bunları yaşadı bu millet. Şimdi bize düşen, sığınmacıların gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde vatanlarına dönmelerini sağlamaktır. Bunu da yine aziz milletin desteğiyle biz gerçekleştireceğiz. Bunun için pazar günü çok önemli. Sandıklara gidip oy kullanma dışında hiçbir plan yapmayacağız."

 

“AİLE KUTSALDIR”

 

Alandaki vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ben bir şey soruyorum. Bu CHP, LGBT'ci mi? HDP, LGBT'ci mi? Bu İYİ Parti, LGBT'ci mi? Bunların yanlarında hani ufak tefek partiler var ya, onlar da ses çıkarmıyor, onlar da LGBT'ci mi? Peki bu LGBT, AK Parti'ye sızabilir mi? Milliyetçi Hareket Partisi'ne sızabilir mi? Aynı şekilde Yeniden Refah'a sızabilir mi? Aynı şekilde Cumhur İttifakı'na sızabilir mi? İşte bunun için değerli kardeşlerim pazar gününe öyle bir hazırlanacağız ki biz burada bir defa ailenin kutsiyetine inananlar olarak asla bunlara taviz vermeyeceğiz. Aile kutsaldır. Bizim değerlerimizde aileye laf yok. LGBT'ciler gitsinler kiminle yatıp kalkıyorlarsa, onlarla yatıp kalksınlar. Bir de biz 'Kadına şiddete hayır' diyoruz. Bizim kitabımızda kadına şiddet yok" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN