Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-09-2022 11:38   Güncelleme : 14-09-2022 11:43

TOKİ Samsun’da Kaç Konut İnşa Edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyecan ile beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu.

TOKİ Samsun’da Kaç Konut İnşa Edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ 'İlk evim', 'ilk iş yerim' sosyal konut projesi kapsamında projelerin, yatay mimari esasıyla, zemin artı 3, zemin artı 4 veya zemin artı 5 olarak, depreme dayanıklı şekilde hayata geçirileceğine vurgu yaptı.

81 ilde yapılan sosyal konut projesinde, Samsun TOKİ başvuru şartları merak ediliyor. Samsun TOKİ ucuz sosyal konut başvuruları için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU KİMLER YAPACAK?

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 14 bin lira olması şartı aranacak.

SAMSUN TOKİ KONUT VE ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyasının detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül Salı günü açıklayacak. Sosyal konut projesinde başvuru şartları belli oldu.

 

TOKİ SAMSUN'DA NE KADAR KONUT YAPACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada projenin 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içerdiğini söyledi. Samsun'da yapılacak konut sayısına ilişkin net rakam ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

5 PROJE 3400 EV

TOKİ tarafından konut yapılacak illerdeki rakamlarda açıklandı. Samsun'da 5 ayrı projede 3 bin 400 konut yapılacağı duyuruldu.

Samsun'daki projeler ise şöyle sıralandı:

Samsun Canik Sosyal Konut Projesi 320 Adet

Samsun Çarşamba Sosyal Konut Projesi 600 Adet

Samsun İlkadım Sosyal Konut Projesi 200 Adet

Samsun Merkez Sosyal Konut Projesi 1.900 Adet

Samsun Ondokuzmayıs Sosyal Konut Projesi 380 Adet

TOKİ sosyal konut projesi vade sayısı kaç ay?

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

TOKİ arsa başvuru ücreti ne kadar?

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek. Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek.

TOKİ sosyal konut başvuru bedeli ne kadar, kaç lira olacak?

TOKİ'nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranacak.

Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

Samsun'da TOKİ konutları nereye yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada projenin 250 bin konut, 100 bin altyapılı konut arsası içerdiğini söyledi. Samsun'da

yapılacak konut sayısına ilişkin net rakam ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

TOKİ ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında İlkadım’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 401 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor.

İlkadım Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde geleneksel mimarinin kendine özgü güzelliği, modern malzeme ve tekniklerle günümüze taşındı.

Bina cephelerinde ahşap görünümlü cephe kaplamaları ve kat silmeleri kullanılmış. Yerleşim alanı, nitelikli sosyal çevre imkanı sunan, kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor.

Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. T. Halk Bankası A.Ş. Samsun Şubeleri’nde gerçekleştirilecek başvuru dönemi ise 11 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek.

TOKİ Samsun İlkadım fiyatları

Konut projesi kapsamında oldukça uygun taksit tutarlarıyla daire sahibi olunabiliyor. Yüzde 15 peşinat bedeli için 108 ay vade, yüzde 25 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 40 peşinat bedeli için de 144 ay vade uygulanıyor.

TOKİ Samsun İlkadım daire fiyatları; 2+1 daireler için 176 bin 199 TL’den başlıyor, 230 bin 644 TL’ye kadar çıkıyor. 3+1 daireler 216 bin 305 TL’den başlıyor, 326 bin 571 TL’ye kadar yükseliyor. 4+1 dairelerin fiyatları ise 358 bin 571 TL’den başlıyor, 369 bin 157 TL’ye kadar çıkıyor.

Dairelerin taksit tutarları ise şu şekilde:

2+1 dairelerin aylık taksit tutarı 734-1815 TL

3+1 dairelerin aylık taksit tutarı 901-2570 TL

4+1 dairelerin aylık taksit tutarı 1494-2905 TL

Recep YAZGANRecep YAZGAN