Eğitim
Giriş Tarihi : 15-05-2023 15:44   Güncelleme : 15-05-2023 15:44

TUBİTAK Eğitim Fakültesi Öğrencilerine Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi Desteği

TUBİTAK 2237-A Destekli ‘‘Eğitim Fakültesi Öğrencilerine 2209 Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi II’’ Proje Süreci Başarılı Şekilde Tamamlandı.

TUBİTAK Eğitim Fakültesi Öğrencilerine  Araştırma Projeleri Hazırlama Eğitimi Desteği

Proje yürütücülüğünün Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Doç. Dr. Belgin BAL İNCEBACAK tarafından yapıldığı projede 14 farklı üniversitede görevli 16 öğretim üyesi yer aldı.

Proje 08-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında online şekilde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Eğitim Fakültesinde öğrenim gören lisans öğrencilerine proje yazım süreçleri ile ilgili bilgi ve beceri kazandırıldı. Aynı zamanda bu bilgileri uygulamalı olarak TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına yönelik projeler hazırlamaya yönlendirerek, bu koda başvurulan öğrenci projelerinin kalitesinin arttırılması hedeflendi.

Eğitim Fakültesi öğrencilerinden katılımcı başvurusu alacağını duyuran projede, 12 farklı üniversiteden toplamda 25 öğrenci katılımcı olarak yer aldı. Öğrenciler süreç boyunca danışmanlar rehberliğinde proje önerilerini hazırladıktan sonra proje son gününde jüri üyelerine proje formlarının sunumlarını yaptılar. Proje, katılım ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından kapanış konuşması ile sona erdi. Proje sonunda öğrenciler ‘‘projeden çok verim aldıklarını, süreçte mutlu olduklarını, iyi ki bu eğitime katıldıklarını’’ ifade ettiler.

Projemizin web sayfası ziyaret ederek ayrıntılı bilgiler elde edebilirsiniz:

https://sabaproje.omu.edu.tr/egitim-fakultesi-ogrencilerine-tubitak-2209-arastirma-projeleri-hazirlama-egitimi-ii/

Sosyal medya hesabımız: https://www.instagram.com/saba_proje/

Ziyaretçi defterimizden daha önceki proje deneyimleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. https://sabaproje.omu.edu.tr/2020/12/26/ziyaretci-defteri/

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN