Eğitim
Giriş Tarihi : 08-04-2021 08:18   Güncelleme : 08-04-2021 08:18

TÜBİTAK Proje Yarışmasına İlkadım İlçesi Öğrencileri Damgasını Vurdu!

TÜBİTAK bilim insanı destek programları başkanlığınca düzenlenen ve bu sene 52’incisi gerçekleştirilen TÜBİTAK liseler arası proje yarışması; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Proje Yarışmasına İlkadım İlçesi Öğrencileri Damgasını Vurdu!

Değerlendirme, bu yıl COVID-19 salgını sebebiyle, proje sahibi öğrenciler ve jürilerin çevrimiçi ortamda bir araya gelmesi ile yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda İlkadım İlçesi’nde okuyan öğrenciler, 5 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük elde ederek TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Samsun Bölge Finaline imzalarını attılar.

 

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR!

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı çeşitli okulların 115 proje ile başvurduğu yarışmada bölge finaline kalan 25 projenin ardından, TÜBİTAK Samsun Bölge Finalinde 5 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük elde etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Bizlere bu gururu yaşatan öğrencilerimize; bu güzel tabloda büyük emekleri olan danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

Yarışma sonunda verilen ödüllerin bu sürecin “amacı” değil, gençleri bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araç olarak gördüklerini ifade eden Akmeşe, “En önemli ödül, hiç şüphesiz öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecinde elde etmiş oldukları kazanımlardır. Türkiye finaline katılmaya hak kazanan öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

TÜBİTAK 52. Liselerarası proje yarışmasında dereceye giren öğrencilerin isimleri şu şekilde;

 

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi NANOAS adlı proje ile bölge finalinde üçüncülük,

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Yerli ve Yabancı Yapım Çizgi Filmlerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği adlı proje ile bölge finalinde ikincilik,

Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Medyadaki Filtreli görüntülerin Liseli Gençlerin Beden Algısı Üzerine Etkisi adlı proje ile bölge finalinde birinci,

Samsun Final Akademi Fen Lisesi Yenilenebilir Enerji Kaynağı olarak Çay Artığı adlı proje ile bölge finalinde birinci,

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi 19 Mayıs Karadeniz Fuarı adlı proje ile bölge finalinde birinci

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Teknolojik Tasarım alanında Yapay Göz adlı proje ile bölge finalinde birinci

Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Söz Sanatlarının, Tanpınar'ın İmgeleri Perspektifinde, Web2.0 Araçları adlı proje ile bölge finalinde birinci oldular ve finalist olarak Türkiye finalinde İlkadım ilçesini temsil edecekler.

Recep YAZGANRecep YAZGAN