Eğitim
Giriş Tarihi : 26-12-2022 17:34   Güncelleme : 26-12-2022 17:34

TÜBİTAK’tan Eğitim Bilimleri Alanındaki Lisansüstü Öğrencilerine Makale Yazma ve Yayınlama Eğitimine Destek

TÜBİTAK 2237 -A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında TUBİTAK tarafından desteklenen 2237-A Eğitim Bilimleri Alanındaki Lisansüstü Öğrencilerine Makale Yazma ve Yayınlama Eğitimi III isimli proje 30 Ocak-4 Şubat 2023 tarihleri arasında başlayarak 6 gün sürecek.

TÜBİTAK’tan Eğitim Bilimleri Alanındaki Lisansüstü Öğrencilerine  Makale Yazma ve Yayınlama Eğitimine Destek

 

Projede 10 farklı üniversiteden toplam 17 öğretim üyesi eğitim verecek.

Bu projenin amacı, alan eğitiminin ve eğitim bilimlerinin farklı alanlarında lisansüstü öğrenim gören öğrencilere kendi alanları ve disiplinler arası alanlarda hazırlayacakları makale yazımı için uygulama ağırlıklı bir eğitim veriyor.

Eğitim; katılımcıların makale yazımı ve yayımlanmasıyla ilgili tüm süreçleri deneyimlemeleri ve bu kapsamda bilgi ve beceriler kazanmalarını hedefliyor.

Projenin yürütücülüğünü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süleyman YAMAN gerçekleştiriyor.

KATILIMCI ŞARTLARI

Projeye katılacak katılımcıların Türkiye’deki üniversitelerin eğitim bilimleri veya alan eğitimi programlarından birinde lisansüstü eğitim yapıyor olması,

Lisansüstü eğitimde; yüksek lisans tez aşamasında veya doktora yapıyor olması gerekmektedir.

Toplam 25 kişiden oluşacak katılımcı grubun alan eğitimi ve eğitim bilimlerinin farklı disiplinlerinden ve farklı üniversitelerden olması, katılımcıların farklı kültürleri ve disiplinleri tanıması açısından önemsenmektedir. Bu program ile katılımcıların konaklama, ulaşım, kırtasiye giderleri ve iaşeleri TÜBİTAK tarafından verilen etkinlik bütçesinden karşılanacaktır.

Başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir: https://forms.gle/g8oRLVBKm392FL5V8

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler web sayfası https://sabaproje.omu.edu.tr/makaleyazmaiii/ adreslerinden güncel olarak takip edilebilmektedir.

Sorular ve cevaplar için [email protected] adresi kullanılmaktadır.

Projenin Zamanı: 30 Ocak-4 Şubat 2023  tarihleri arasında 6 gündür.

Projenin Uygulama Yeri: Online/Ücretsiz Zoom üzerinden

Proje Destekçisi: 2022/3 dönemi ile TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir.

 

  

Recep YAZGANRecep YAZGAN