Gündem
Giriş Tarihi : 26-09-2022 15:02   Güncelleme : 26-09-2022 15:02

Türk Hava Kurumu Yolsuzluğun Peşinde

İzmir ve Muğla’da meydana gelen orman yangınlarının ardından yangın uçağı tartışmasıyla gündeme gelen Türk Hava Kurumu’nun (THK) nasıl CHP’nin arka bahçesi ve yolsuzluk yuvasına dönüştüğünü gözler önüne serildi.

Türk Hava Kurumu Yolsuzluğun Peşinde

THK’daki 440 milyonluk yolsuzlukla ilgili dava dosyaları ortaya çıktı.

2.7 MİLYON DOLARLIK İMZA

THK eski Başkanı ve dönemin Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Atılgan, başkanvekili Necdet Şendil ve genel müdürü Faruk Volkan Yılmazer ile ilgili yapılan başvuruda, Japon bir firma ile imzalanan sözleşmede 2 milyon 697 bin 598 dolarlık indirim yapılarak, kurumun zarara uğratıldığı belirlendi.

Bu kişiler hakkında 3 Temmuz 2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca eski yönetim kurulu üyeleri ve çeşitli il ve ilçelerde THK şube başkanı olarak bir dönem görev yapan Osman Yıldırım, Ahmet Alp, Selahattin Kavlak, Mustafa Özkaya, Hasan Basri Gür, Atakan Aydın, Vasıf Recep Yüceliş, Hami Gürtunca, Servet Aktaş, Mehmet Turan Toker, Nevzat Yalçın ve Atıf Iğdırlı’nın kusurlu işlemleri sonucu kurumun 1 milyon 379 bin lira zarara uğratıldığı ve 2013 yılında oluşan bu zararın 5 yıllık faizi ile kuruma ödenmesi talep edildi.

2010-2017 ARASINDA ŞAİBE

THK’da 2010-2017 arası görev yapan tüm THK yönetimi ve denetim kurulu üyeleri hakkında ise güveni kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, ihale sonucu menfaat temin etme, rüşvet ve haksız mal edinme suçları ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

MEVCUT DENETİM KURULU DELİL KARARTTI

Mevcut THK Havacılık Vakfı Denetim Kurulu üyeleri Sadık Karayel, Bayram Duman, Muzaffer Başer hakkında ise başsavcılığa suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçları kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

ATLAYIŞ ÜCRETLERİ ZİMMETE GEÇİRİLDİ

THK Gökçen Havacılık Efes Dropzone kapsamında 2015- 2018 yılları arasında düzenlenen atlayış faaliyetlerinden elde edilen gelirin ise, THK Gökçen İktisadi İşletmesi’nde görevli kişiler tarafından zimmete geçirildiği belirtildi.

HABER SİTESİNE 368 BİN LİRA

airporthaber.com’un sahibi Ali Kıdık’a THK Üniversitesi’nce 367 bin 859 lira aktarıldığı tespit edilirken, bu paranın iadesi için Ankara 54. noterliğine başvuru yapıldı. Ayrıca Kıdık’ın sosyal medya ve basın yoluyla mevcut yönetime yaptığı hakaretler için de suç duyurusunda bulunuldu..

Kaynak: yeniasir

Recep YAZGANRecep YAZGAN