Türkiye
Giriş Tarihi : 22-10-2020 06:36   Güncelleme : 22-10-2020 06:36

Türk SİHA’lar Azerbaycan’ın En Büyük Gücü

Azerbaycan, Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Bölgede birçok köyü Ermenilerden temizleyen Azerbaycan’ın operasyonlardaki en önemli kozlarından biri ise Türk yapımı SİHA'lar

Türk SİHA’lar Azerbaycan’ın En Büyük Gücü

Geçtiğimiz gün Millî Gazete muhabiri Furkan Erten’in sorularını yanıtlayan Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi, Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Fatma Yıldırım parlamentoda SİHA’ları üreten Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ın isminin işgalden kurtarılan bir caddeye verilmesini teklif etti.

 

İŞGALDEN KURTARILAN MERKEZE “SELÇUK BAYRAKTAR” İSMİNİ VERMEK İSTİYORUZ

Millî Gazete’ye konuşan Azerbaycan Milletvekili Fatma Yıldırım, “Bugün Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri işbirliği de üst düzeyde. Azerbaycan ordusunun profesyonelliğinin artmasının sebeplerinden biri Türkiye’nin deneyimi ve askeri işbirliğimizdir. Bugün topraklarımızın kurtuluş mücadelesi, Türkiye’deki askeri okullarda yetişmiş yüksek tecrübeli profesyonel subaylarımız tarafından yürütülmektedir. Ordumuzun Türk Savunma Sanayi ürünü Bayraktar TB2 SİHA’larına sahip olmasından çok mutluyuz. Çünkü bu savaşta muzaffer ordumuz bu SİHA’lar sayesinde birçok zafere ulaşırken aynı zamanda kayıplarımız da engellendi. İleride işgalden kurtarılmış şehirlerimizde merkezi bir caddenin bu uçağın mucidi Selçuk Bayraktar’ın onuruna adlandırılmasını teklif ettim” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN