Samsun Haber
Giriş Tarihi : 16-09-2019 11:10   Güncelleme : 16-09-2019 11:10

Türk Telekom Çağrı Merkezi İşçileri Samsun’da eylem yaptı!

İsçilerin sendikalaşmasını önlemeye çalıştığı için Pozivite Çağrı Merkezi’ne eylem yaparak tepki gösteren Tez-Koop İş Sendikası bu kez Samsun’da protesto eylemi yaptı.

Türk Telekom Çağrı Merkezi İşçileri Samsun’da eylem yaptı!

Samsun Türk Telekom İlkadım Müdürlüğü önünde otuma eylemi ve basın açıklması yapıldı.

Eyleme EMEP, SYKP, DİSK Emekli Sen, Halkevi ve 78’ler Derneği temsilcileri de katılarak destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Tez Koop İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, “Güvencesiz ve kuralsız çalışma ortamının egemen olduğu, ücret ve sosyal haklar yönünden yetersizliklerin ve eşitsizliklerin olduğu, işçilerin geleceğinin yasalara değil İşveren temsilcilerinin iki dudağı arasında bulunduğu Çağrı Merkezlerinde (Call Center) yürüttüğümüz sendikal örgütlenme, hızlı biçimde devam etmektedir.” dedi.

BASKILARA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Sendika örgütlülüklerin devam ettiğini belirten Sayın, “Çağrı merkezi çalışanları geleceklerine ve haklarına sahip çıkarak anayasal, yasal ve demokratik haklarını kullanmakta ve sendikamıza tüm Türkiye çapında katılmaktadır.  Son üç ay içinde Comdata Çağrı Merkezi, ATOS Çağrı Merkezi ve Pluscom Çağrı Merkezleri’nde yürüttüğümüz çalışma sonucu yeterli üye çoğunluğuna ulaşılarak toplu iş sözleşmesi yetki süreci başlamıştır. Aynı süreç birçok çağrı merkezi ile Pozitif Çağrı Merkezi’nde de başarıyla sürdürülmektedir. Positive yöneticilerinin her türlü baskı ve yasa tanımaz engellemelerine rağmen cesaretle sürdürülen sendikal örgütlenme çalışmalarımız bizleri gururlandırmaktadır.” diyerek baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

HER YOL DENENECEK

Özellikle Ordu’da Pozivite Çağrı Merkezi’nde Kurum Operasyon Müdürü Murat Ali Seven hakkında savcılığa üçüncü suç duyurusunu yapacaklarını belirten Sayın, savcıları göreve davet ederek, “Operasyon Müdürü Murat Ali Seven tarafından yönetilen baskılar, işçi arkadaşlarımız tarafından sendikamıza bilgi, ve belgeler neticesinde bildirilerek iki hafta önce Ordu Cumhuriyet Savcılığına belgelerle suç duyurusunda bulunulmuştur. Cumhuriyet Savcılarımızı açık ve alenen yapılan bu baskılar karşısında göreve davet ediyoruz. Bizler olayın takipcisi olacağımızı ve baskıların devam etmesi durumunda farklı eylem kararları alacağımızı dile getirdik.” dedi.

‘TELEKOM’A SESLENİYORUZ…’

Sayın Telekom yetkililerine de seslenerek, “İştirakçi Türk Telekom firması yetkililerine sesleniyoruz. Bu ülkede yasalar vardır. Bu ülkede bilgi güvenliği denen bir şey vardır. Bugün birilerinin çocuklarına yapılanlar yarın sizlerin çocuklarına da yapılabilir. Türk Telekom firması bu yasa dışı uygulamaya müdahale etmesini ve dur demesini bekliyoruz. Müdahale edilmediği takdirde Türk Telekom firmaları önlerinde basın açıklamalarımız devam edecektir.” diye konuştu.

ORDU OLAY

adminadmin