Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-07-2021 11:52   Güncelleme : 23-07-2021 13:25

Türk ve İslam Düşmanı Mine Kırıkkanat

En son Büyük Türk hakanı BAŞBUĞ ATİLLA ya yazdığı hakaret içerikle kulakları çokça çınlayan, Türk ve İslam düşmanı, Fransız hayranı Mine G. Kırıkkanat’ı önce tanıyalım.

Türk ve İslam Düşmanı Mine Kırıkkanat

Mine Kırıkkanat kimdir,

1951 yılının Aralık ayında Ankara‘da doğmuştur. Aslen İstanbul‘ludur. Annesinin adı Şadiye’dir. Babası Kazım bey subay idi. Babasının kardeşi yani amcası da bir pilot teğmen idi, ve uçağı Kadifekale‘ye çakılınca Kırıkkanat soyadını almışlardır. Bir ablası vardır.

“Notre Dame de Sion Fransız Lisesi”nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. (Burada Minenin kafasına Fransız kültürünü yerleştirmeye başlamışlar.)

Gazeteciliğe başlamadan önce roman çevirileri yaptı, Renault’da genel müdür sekreteri olarak çalıştı, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nda sanat ve kültür yönetmeni olarak çalıştı. 1,5 yıl içinde iki defa doğum yaptı diye işten atıldı. O sırada başında Çetin Emeç olan Çarşaf Dergisi bir yarışma açmıştı. Üç tane küçük fıkra yazdı gönderdi ve Birinci mansiyonu kazandı. Çetin Emeç‘in teklifi ile Çarşaf Dergisi’nde çalışmaya başladı. Çetin Altan‘la da orada tanıştı. Sonra Cumhuriyet’te Ciddiyet sayfasında çalışmaya başladı. Mizah ile pek bağdaşamadığı için işi bıraktı, 10 yıl Babıali‘den kimseyle görüşmedi. 10 yıl boyunca Fransız Konsolosluğu’na bağlı Pierre Loti ilkokulunda öğretmen olarak çalıştı. (Fransa ve Fransız sevgisi onu Öğretmenliğe kadar yükseltti.)

1981 yılında evlendiği Fransız kocası ile 1983 yılına kadar İstanbul’da yaşadılar. Sonra eşi İspanya‘ya tayin olunca birlikte gittiler. (Fransa sevgisi ona Fransız koca getirdi, o asil bir Fransız’la evlenmeliydi çünkü onlar kültürlü ve asildiler.)

İki yıl boş durdu. Sonra bir gün bir hasret yazısı yazdı Cumhuriyet’e gönderdi basıldı. Derken arkası devam etti. 1986 yılında Cumhuriyet Gazetesi‘nin İspanya muhabiri olarak gazeteciliğe başladı ve devam etti. (Yazılarında bol, bol Fransa ve Fransızları öven Türkleri ve İslam’ı aşağılayan Mine’ nin evliklerliyle yazımıza girelim.)

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN