Tarih
Giriş Tarihi : 24-10-2020 08:03   Güncelleme : 24-10-2020 08:03

Türkeş'in Cenaze Namazını FETÖ Elebaşının Kıldırmasını Kim Engelledi!

MHP’nin efsanevi lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in cenaze namazını kıldırmak isteyen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin engellediği ortaya çıktı.

Türkeş'in Cenaze Namazını FETÖ Elebaşının Kıldırmasını Kim Engelledi!

Gülen’in 1980’li yıllardan bu yana Türkeş’i sevmediğini aktaran FETÖ itirafçısı Latif Erdoğan, “80 ihtilalinden önce Türkeş, Gülen’e Osmanlıca bir mektup göndermişti, o çok naif mektubu ben de okudum. Yazının sonunda ‘bir ara görüşelim’ şeklinde bir not düşülerek randevu talebi vardı. İhtilal olduktan sonra Gülen, ‘En çok sevindiğim şey Türkeş’in içeri alınması oldu. Artık onunla görüşmekten kurtuldum’ demişti.

Bu ifadeyi o dönem yaptığımız Küçük Dünyam isimli röportajlarda söylemişti ama röportaj yayınlanmadı” diye aktardı.

 

BEN ENGELLEDiM

 2017 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç, ziyarete ilişkin kaleme aldığı yazıda, ilginç bir detay paylaşmıştı. Koç şunları yazmıştı: “Anlattığı bir başka anektod hepimizi hayretler içinde bıraktı. FETÖ, 1997’de vefat eden rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in cenaze namazını Fetullah Gülen’in kıldırması için çok uğraşmış. Sayın Bahçeli, “Bunu ben engelledim” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN