Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-10-2020 08:54   Güncelleme : 23-10-2020 08:57

Türkiye Ruhsat Verirse, Hiç Tereddüt Etmeden Aşı Yaptıracağım

Türkiye Ruhsat Verirse, Hiç Tereddüt Etmeden Aşı Yaptıracağım

Covid denilen musibeti tatmış, yaşamış biriyim. Doktorlar hafif atlattığımı söylüyorlar ama yaşadıklarımı siz bir de bana sorun.

 

Sonucunda bir hayati risk bulunmayanlar için bile nasıl yorucu ve bıktırıcı bir hastalık olduğunu yaşamış biri olarak benden daha iyi hiç kimse bilemez.

 

Covid salgınını hafife almaya neden olan hiç kimsenin, ahirette iki yakasının bir araya gelebileceğini sanmam. Gripten farkı yok diyenler, yarın binlerce belki de on binlerce kişinin hayatının ve çektiği sıkıntıların sorumlusu olarak hesaba çekilmekten kurtulamazlar. Dünyada bilinen kırk milyon kişiye bulaşmış, bilinen bir milyondan fazla kişinin ölümüne sebep olmuş bir musibetten söz ediyoruz. Gerçek rakamlar da bunun en az on katıdır. Hafife alınacak bir şey mi bu.

 

Salgın hastalık konusunda bin yılı aşan fıkıh külliyatınızın yaklaşımları ve çözümleri var. Salgın hastalık zincirinde bir halka olmak, hastalığın yayılışında köprü haline gelmek son derece ağır bir vebal. Çünkü hastalık sizin üzerinizden bir başka kişiye sıçrarsa, oradan nerelere yayılacağını sadece ve sadece Allah biliyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN