Siyaset
Giriş Tarihi : 31-01-2022 13:50   Güncelleme : 31-01-2022 13:50

Türkiye Tarihinin En Kritik Mücadelelerini Veriyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Giresun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye Tarihinin En Kritik Mücadelelerini Veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, kuruluşundan itibaren AK Parti Giresun teşkilatlarında görev alanlara teşekkür etti.

“GİRESUNLULARA SÖZ VERDİĞİMİZ ŞEKİLDE SEL FELAKETİNİN YARALARINI KISA SÜREDE SARMAYI BAŞARDIK”

Dereli ilçesinin, 22 Ağustos 2020'de meydana gelen sel felaketinden en fazla zarar gören ilçe olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Afet haberini alır almaz devletimizin tüm kurumlarını harekete geçirerek Giresunlu kardeşlerimizin o zor günlerinde, devletlerine en çok ihtiyaç duyduğu kritik anlarda hamdolsun sahipsiz, çaresiz bırakmadık. İlgili bakanlıklarımızın yoğun gayretleri neticesinde Giresunlulara söz verdiğimiz şekilde sel felaketinin yaralarını kısa sürede sarmayı başardık. Bugün de Dereli ve Doğankent'te inşası tamamlanan afet konutları, iş yerleri ve altyapı yatırımlarının açılışlarını gerçekleştirdik. Gidenleri tekrar geri getiremeyeceğimizi elbette biliyoruz. Kayıplarımızın acısı hâlen içimizi karartmaya devam ediyor ancak afetzede kardeşlerimizin dertlerine derman olabildiğimiz, acılarını bir nebze hafifletebildiğimiz için de kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Devletimizin gücünü, büyüklüğünü, kerim vasfını böyle günlerde gösterebildiğimiz için mutluyuz, gururluyuz."

Dereli'den sonra Giresun merkezde de on binlere hitap ettiklerini, yapımı tamamlanan tesislerin açılışını gerçekleştirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli eserlerin Giresun'a kazandırılmasında emeği geçen tüm kurumları tebrik etti.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ÜLKEMİZİ DE ETKİLEDİĞİ BİR DÖNEMDE BU MESELEYİ GÖRMEZDEN GELME LÜKSÜMÜZ YOKTUR”

Bir taraftan afetlerin izlerini ortadan kaldırırken diğer taraftan da benzer acıların tekrar yaşanmaması için yoğun çaba harcadıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Devletimizin ilgili kurumları tam bir koordinasyon içinde riskli alanların ve riskli yapıların tespiti için çalışıyor, alınması gereken tedbirler hususunda hem ikazlarını hem de hazırlıklarını sürdürüyor. Nerede bir eksik, hata, sorun varsa hemen oraya müdahale ediliyor. Devletimizin yürüttüğü bu mücadelenin başarılı olması, halkımızın da sürece sahip çıkmasına, samimiyetle destek vermesine bağlıdır. İklim değişikliğinin dünya ile birlikte ülkemizi de etkilediği bir dönemde artık bu meseleyi görmezden gelme lüksümüz yoktur. Şayet biz iklim değişikliği ile mücadeleye gereken önemi vermezsek çok daha ağır faturalarla karşılaşmaktan kendimizi kurtaramayız. 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin' buyuran bir peygamberin ümmeti olarak çevre konusunda daha fazla hassasiyet göstereceğimize inanıyorum."

“HER PLATFORMDA MİLLETİMİZİN ÇIKARLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Dertlerinin millet, gayelerinin hizmet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "aşk ile çalışan yorulmaz" inancıyla aziz millete hizmet için gece gündüz demeden koşturduklarını dile getirdi.

Zorlu kış şartlarına rağmen hemen her hafta bir ilin misafiri olduklarını, önceki hafta da Aydın'ı ziyaret ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Geçen hafta Arnavutluk'a yaptığımız ziyarette, Laç şehrinde depremde evleri yıkılan Arnavut kardeşlerimize konutlarını teslim ettik. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'i, El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele'yi resmî temaslar yapmak üzere ülkemizde ağırladık. Bu vesileyle ticaretten savunmaya, turizmden eğitime kadar birçok alanda bu ülkelerle iş birliğimizi güçlendirecek pek çok anlaşma imzaladık. Hiçbir engel tanımadan Türkiye'yi büyütmeye, Türkiye'yi güçlendirmeye, her platformda milletimizin çıkarlarını savunmaya devam ediyoruz."

Giresun'da her açıdan verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre yaptıkları hizmetleri bizzat yerinde görme, Giresunlu vatandaşların beklentileri ve taleplerini ilk elden dinleme fırsatı bulduklarını söyledi. Yarın Trabzon'da olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada da dolu dolu bir program icra edeceklerini dile getirdi.

“84 MİLYONUN EMANETİNİ YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah sıhhat, millet de destek verdikçe kışa, kara, soğuğa, sıcağa, yağmura aldırmadan hizmet yolculuğunu sürdüreceklerini, Türkiye'ye hizmet yolunda hiçbir engel tanımadıklarını ve tanımayacaklarını ifade etti.

İstismar siyaseti değil eser ve yatırım siyaseti yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete efendilik yapmak üzere değil hizmetkâr olmak üzere geldiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu aziz millete  hizmetkârlık gayelerin en büyüğüdür. Sadece kendi seçmenimizin, sadece bizi destekleyenlerin değil, oy versin ya da vermesin 84 milyonun tamamının emanetini yüreğimizde taşıyoruz. Zira biz bu millete sevdalıyız, sevdalı. İlk günden beri asla popülizm yapmadık. Giresun'da verdiği sözleri Ankara'ya gidince unutanlardan olmadık. Nabza göre şerbet verenlerden, esen rüzgâra göre yön değiştirenlerden, sabah söylediğini akşam inkâr edenlerden de olmadık. Milletimize karşı hep samimi olduk. Dürüst davrandık, açık yüreklilikle konuştuk. Yalanı, iftirayı, hakareti kapımıza hiçbir zaman yaklaştırmadık."

AK Parti olarak sloganlarla değil icraat, eser, hizmet ve yatırımlarla konuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi tarihinin en büyük kalkınma hamlesiyle buluştururken hiçbir şehri ihmal etmediklerini bildirdi.

“19 YILDA GİRESUN'A TOPLAM 27 MİLYAR LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK”

Şehre yapılan yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Son 19 yılda Giresun'a toplam 27 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde bin 862 yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda 9 bin 30 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. İçinde 22 bin seyirci kapasiteli stadyum, olimpik yüzme havuzu, sporcu eğitim merkezi, atletizm pisti gibi tesislerin de olduğu Çotanak Spor Kompleksi ile birlikte toplam 43 spor tesisi kazandırdık. Sosyal yardımlarda şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplamda 2,1 milyar lira tutarında kaynak aktardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlıkta Giresun'da 16'sı hastaneden oluşan toplam 49 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete açtık. Toplam dört sağlık tesisimizin yapımı, altı sağlık tesisimizin ise plan, proje ve ihale süreci devam ediyor. Çevre ve şehircilikte Giresun'da TOKİ eliyle 3 bin 774 konut ile beraber 47 sosyal donatı alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bulancak'ta 228 konut, Tirebolu'da 274 konut ve caminin, merkez Aksu Mahallemizde 309 konutumuzun yapımını büyük ölçüde tamamladık, teslim sürecine ilişkin çalışmalarımızı da başlattık. Ayrıca Güce'de 132, merkez Aksu Mahallesi'nde de 595 konut, sel felaketi sonrası yapımına başladığımız 250 köy evimiz ile 13 sosyal donatının inşasına da devam ediyoruz" dedi.

Merkez Kale Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm proje çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alanda TOKİ Başkanlığının 150 konut, 38 dükkân ile iki butik otelin yapımına en kısa sürede başlayacağını belirtti.

Giresun'da eski stadın olduğu yerdeki millet bahçesi ve Bulancak Millet Bahçesi’nin yapımına devam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulancak Millet Bahçesi’nin yapımında yüzde 85 seviyesinde olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu millet bahçelerinin içerisinde millet kıraathanesi, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, otopark, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacağını ifade etti.

Ulaştırmada 28 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 119 kilometre ilaveyle toplam 147 kilometreye ulaştırdıklarına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suşehri-Koyulhisar ayrımı, Şebinkarahisar yolu muhtelif kesimlerdeki işleri, Çamoluk-Gölova yolundaki Kelkit Köprüsü’nü seneye tamamlayacaklarını söyledi.

Hizmete girmesiyle güzergâhı 6,5 kilometre kısaltacak Giresun Dereli-Şebinkarahisar yolundaki Eğribel Tüneli'nin bir tüpünü açtıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğerinin inşasının sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanımızın yolcu trafiği, geçtiğimiz yıl salgın koşullarına rağmen 739 bini geçti. İki yıl önceki av sezonu açılışında söz verdiğimiz Giresun Balıkçı Barınağı inşaatı sürüyor. Tarım ve ormancılıkta Giresun'a sekiz baraj, bir gölet inşa ettik, 11 baraj ve iki gölet daha inşa ediyoruz. 43 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak yedi sulama tesisimiz de inşaat safhasında. İnşa ettiğimiz 73 taşkın koruma tesisiyle Giresun şehir merkezi, 139 yerleşim yeri ve 18 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduk. 27 taşkın koruma tesisinin ise inşaat çalışmaları sürüyor. Son 19 yılda Giresunlu çiftçilerimize toplam 2,6 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayide Giresun'da ilave bir organize sanayi bölgesi ve bir teknopark kurduk. Enerjide Giresun, Bulancak, Espiye ve Keşap'a doğal gaz arzı sağladık. Özetin özeti diyebileceğimiz tüm bu yatırımları, sadece 19 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak Giresun halkının istifadesine sunduk."

“TÜRKİYE, TARİHİNİN EN KRİTİK MÜCADELELERİNİ VERİYOR”

"Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendileri tüm şartları zorlayarak ülkeyi başarıdan başarıya koştururken, muhalefetin içler acısı durumunun göründüğünü söyledi.

Türkiye'nin ekonomiden terörle mücadeleye, sağlıktan savunmaya kadar her cephede tarihinin en kritik mücadelelerini verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakıyorsunuz muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sırayla oturacağı. Boy sırasına göre mi, yaş sırasına göre mi, yoksa AK Parti karşısında kim daha fazla seçim kaybetmiş ona göre mi masaya oturacaklarına bir türlü karar veremiyorlar" diye konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın millete hizmet etme niyetinde ve memlekete eser kazandırma hedefinde olmadığını, Ankara'nın konforunda siyasetçilik oynamaktan, kapalı kapılar ardında kirli pazarlık yapmaktan, altlarına serilen makam koltuklarında siyasi ömürlerini biraz daha uzatmaktan başka hiçbir dertlerinin bulunmadığını ifade etti.

Muhalefet partilerinde milletvekili sıfatı taşıyan ve belediye başkanlığı yapanların hırslarından ve siyasi çıkarlarından başka hiçbir şeyi gözlerinin görmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletin gönlünü kazanmak ve sıkıntılarına çözüm üretmek yerine siyasi ikballerini yabancı büyükelçiliklerin kapılarında arıyorlar. Kendi ülkesini ve devletini Batılı büyükelçiliklere şikâyet edecek kadar alçaldılar, küçüldüler, millî onur ve haysiyetlerini kaybettiler. Sorsan Atatürk'ün partisiyiz derler. Sorsan Cumhuriyeti biz kurduk derler. Ama bölücü örgütün uzantılarıyla yol yürümekten de çekinmezler. Millete karşı sergiledikleri nobranlıkların, küstahlıkların hiçbirini meclis kürsüsünden kendilerine ayar verenlere yapamazlar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bunların siyasetteki en büyük meziyetleri tank namlusunu görünce kaçmak, millet can derdindeyken ellerinde kahve fincanı ile televizyon karşısında keyif çatmaktır. Korkaklık, beceriksizlik, müfterilik, kifayetsiz muhterislik dışında hiçbir özellikleri yok. Nitekim bu tabloyu bizim gibi milletimiz de çok iyi görüyor ve hazıra konma peşine koşan bu tatlı su siyasetçilerine asla yüz vermiyor. Sadece son bir haftada yaşananlara bakmak bile muhalefetin çapını ve tıynetini görmek için kâfidir. Hiçbir tahrik, hiçbir hesap ve hiçbir iftira bunları kurtaramayacak. Hiçbir medya kampanyası bunların skandallarının üstünü kapatamayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'teki genel seçimler ile 2024'deki mahalli idareler seçimlerinin, beceriksizliklerin siyasetten tasfiye edilmesi noktasında milat olacağını aktardı.

Bu kapsamda, asıl sorumluluğun AK Parti teşkilatına düştüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugünden itibaren çok daha güçlü şekilde, daha koordineli, uyumlu, planlı, programlı çalışacağız. Giresun'da kapısını vurmadığımız, misafiri olmadığımız, hâlini hatırını sormadığımız hane bırakmayacağız. Çarşıda, pazarda ve sokakta insanımızla daha fazla hemhal olacak, hemdert olacak, gönüller kazanmanın, gönüllere girmenin, yeni gönüller fethetmenin mücadelesini vereceğiz. Bize oy versin ya da vermesin bizi desteklesin veya desteklemesin tek tek herkese ulaşacak, gerçekleri onlara anlatacak, başkalarına değil milletin partisi AK Parti'ye inanmalarını isteyecek, onları ikna edeceğiz. Az önce özetlediğim hizmetleri şehrimize ve ülkemize kazandırdığımız projeleri anlatarak hem AK Partili kadroların farkını gösterecek hem de muhalefetin çapsızlığını ve vizyonsuzluğunu ortaya koyacağız. Bunun için siz dava arkadaşlarımdan omuzlarınızdaki yükün bilinciyle temponuzu biraz daha artırmanızı bekliyorum. Sizlere güveniyorum, yürekten inanıyorum."

Kalabalıkla birlikte "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Danışma Meclisi Toplantısı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek AK Parti'de kuruluştan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN