Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 27-11-2020 06:12   Güncelleme : 27-11-2020 06:12

Yeni Bakanımız Lütfi Elvan’a Tavsiyeler

Yeni Bakanımız Lütfi Elvan’a Tavsiyeler

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfı Elvan’a yeni görevinde başarılar dilerim. Hazır yeni görevine başlamışken birkaç tavsiyem olacak. Birçok kişiyi dinliyor bir de özellikle ekonomik meselelerde ziyadesi ile kafa yoran benim gibi birkaç kişiyi de dinlese hiçbir şey kaybetmez.

Devletin güçlü ve etkin olabilmesi için daima küçülmesi gerektiğini sık sık dile getiren birisiyim. Batılı ülkelerde devlet memurlarının sayısı son derece azdır. Gelişmemiş ve fakir ülkelerde ise her tarafta işe yaramayan “salla başı al maaşı” diyen memurlarla doludur.

Memurların asli vazifeleri halka hizmet etmektir. Devlet bu maksatla maaş verir. Fakat gel gör ki; bizim gibi ülkelerde memurluk başka bir şeydir. İş yapmak için, halkın ihtiyaçlarını gidermek için memurluk yapılmaz. Aksine “nasıl bu iş yapılmaz” diye kafa yoran “bugün git yarın gel” diyerek halkın ensesinde boza pişirenler memur olmuşlardır.

Liberal Demokrat Partinin eski lideri Besim Tibuk’un meşhur bir sözü vardı: “Şu binlerce insanın doldurulduğu bakanlıkları kapatsan devletin işleri aksamaz tam tersine çabuklaşır ve daha verimli olur” derdi.

Gerçekten de özellikle Ankara’da bulunan bakanlıklarda görevli memurları emekli etseniz bunun devlete hiçbir zararı olmaz. Bilakis işler hızlanır hantal ve yavaş bürokrasi yerine çok daha verimli bir çalışma ortamı doğar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN