Siyaset
Giriş Tarihi : 10-03-2017 11:17   Güncelleme : 10-03-2017 11:17

Yenikapı ruhu için “evet”

​15 Temmuz 2016’da, tarihin en alçak casus örgütü, darbeci, hırsız, din düşmanı yapılanması FETÖ’nün işgal girişimine maruz kaldık.

Yenikapı ruhu için “evet”

Hem de millete ait tanklarla, uçaklarla, silahlarla millete saldırdılar, çünkü o kadar alçaktılar. Memleket söz konusuydu, CIA’nın bölgedeki en büyük hücresi Türkiye’yi işgal edecek, iç savaş çıkaracak, sonra Sevr projesinin hayata geçmesi için ağa babalarını “Barış kuvveti” altında buraya çağırıp alenen topraklarımız gasp edecek, Türk milletini Anadolu’dan sürdürecekti. Suikast girişiminden kurtulan Erdoğan, yani Başkomutan, sırtını dayattığı millete “Vatanı kurtarın” talimatı verdi. 7’den 70’e milyonlar sokağa akın etti, şehit düştü, gazi oldu ama memleketi, namusunu çiğnetmedi. Türkiye artık düşmana karşı tek vücuttu, 80 milyonunun tamamı askerdi. 7 Ağustos’ta Yenikapı’da yapılan miting ise Türkiye’nin gücünün, milletin birliğinin, bu toprakların Türk milleti çiğnenmeden alınmayacağının, FETÖ ve benzeri terör örgütlerinin sahiplerine gösterildiği, adeta meydan okunduğu gündür. Yenikapı’da AK Partili, MHP’li, CHP’li, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, laik, muhafazakâr her biri vardı, onlara göre fay hattı olan ayrımlar, Yenikapı’da birleşti. Yenikapı Türkiye’nin asla yenilemeyeceğinin ilanıydı, tıpkı Çanakkale, Kut’ül Ammare gibi.

16 Nisan’da oylayacağımız Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde tamamen Yenikapı ruhunu, Türkiye’nin birlik fotoğrafını bozmamak için kurgulanmış neden? Yeni sistemde cumhurbaşkanı en az yüzde 51 oy almak, kısacası 81 ili kucaklamak, her kesimin elini sıkmak zorunda, bu da eşittir toplumsal uzlaşı demek. Başa gelen cumhurbaşkanı, millet ile gelip millet ile gideceği için millet ne derse onu yapmak zorunda. Bir diğer yandan Türkiye’de güçlü bir iktidar… Erdoğan olmasaydı 15 Temmuz başarılı olurdu. Ama güçlü yönetim, darbenin püskürtülmesinde kilit rol oynadı. 15 Temmuz FETÖ’cüleri dize getiren milleti, koordine eden güçlü hükümet Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile süreklileşecek. Parlamenter sistem ise Yenikapı ruhunun en büyük düşmanı, çünkü ayrımcılık, ideolojik bölünme dayatıyor. Türkiye böldürmemek, kardeşi kardeşe kırdırmamalarına izin vermemek için 16 Nisan’da “Evet”…

 

adminadmin