Siyaset
Giriş Tarihi : 03-05-2021 12:55   Güncelleme : 03-05-2021 12:55

Yerli aşılarımız Eylül-Ekim gibi üretime geçmiş olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Üsküdar'daki Hazreti Ali Camii’nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yerli aşılarımız Eylül-Ekim gibi üretime geçmiş olacak!

Covid 19 aşı tedarikine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı tedarikinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını, Türkiye’nin elinde yeteri derecede aşı bulunduğunu söyledi.

“YERLİ AŞILARIMIZ EYLÜL-EKİM GİBİ ÜRETİME GEÇMİŞ OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rusya’dan şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek, yani görüşmelerimizi yaptık. Hatta gerekirse Sayın Başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Ben Sayın Putin ile yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi bir miktarda Sputnik aşısı inşallah Rusya’dan gelecek” açıklamasında bulundu.

BioNTech aşısı içinde verilmiş sözler bulunduğunu, bu aşının da geleceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şi Cinping ile de bizim önümüzdeki ayın ilk yarısında bu konuyla ilgili bir görüşmemiz olacak, oradan da tekrar ciddi bir miktarda aşının gelmesiyle zaten bu sayıyı yakalamış olacağız. Ben inşallah fevkalade bir durum olacağına inanmıyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli aşının ne zaman kullanılacağına dair soruya da “Şu anda üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki, onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum; Eylül-Ekim gibi biz onların da üretime geçeceğine inanıyorum. Üniversitelerimizin Erciyes gibi, aynı şekilde Ankara’daki üniversitelerimiz, onların çalışmaları var ve büyük ihtimalle Eylül-Ekim gibi oralardan da inşallah aşılarımız üretime geçmiş olacak” yanıtını verdi.

“GÜNEY KIBRIS DÜRÜST DAVRANMADIĞI SÜRECE, ANLAŞMAYA VARMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cenevre’deki Kıbrıs görüşmelerinin hatırlatılması üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu: “Ben tabii Güney Kıbrıs’a güvenmiyorum, inanmıyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar, doğru konuşmadılar. Şimdi iki-üç ay sonrasına atıldı ve ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum, çünkü dürüst değiller. Bunlar Bürgenstock Zirvesi’nde yapmış olduğumuz görüşmede de yalan söylediler, aldattılar. Ve onun neticesinde yapılan referanduma da saygı duymadılar ve Kuzey yüzde 65 ‘evet’ derken, Güney tam aksine bir o kadar ‘hayır’ dedi. Bunlar yalancı, dürüst değil. Ve şimdi yine aynı şeyleri yapıyorlar. Geçenlerde biliyorsunuz, yani bazı görüşmeler dışişleri bakanlarımız arasında yapıldı, yine geldiler farklı farklı şeyler söylüyorlar. Yani dürüst davrandıkları zaman bizden dürüstlüğü görecekler. Ama dürüst davranmadıkları sürece de bunlarla bir anlaşmaya varmak mümkün değil.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN