Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-10-2018 08:44   Güncelleme : 08-10-2018 08:44

Masonik yapılanmalar her yerde!

Masonik yapılanmalar her yerde!

Masonik yapılanmanın alt kuruluşlarından olan Rotary Kulüplerinin Samsun’daki en eski üyesi ve Samsun dahil Karadeniz’deki birçok Rotary Kulübünün kurucusu olan Tevfik Sönmez aynı zamanda Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı olarak karşımıza çıktı.

YUNAN İSTİHBARATINA ÇALIŞAN PAVLİDİS TEVFİK SÖNMEZ İLE İRTİBAT KURMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Yunan ajanı olan Theodoros Pavlidis’in Samsun’da yakın ilişkiler içinde olduğu ortaya çıkan Samsun Kuyumcular Odası Eski Başkanı Tevfik Sönmez aynı zamanda Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanlığı görevini yürütüyor.

TEVFİK MASONLARI SAVUNMUŞTU

Eski Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve halen Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı olan, Samsun Rotary Kulübü'nün ilk üyesi Rotaryen Tevfik Sönmez, basında "'Masonluk' dinsizlik demek değildir. Masonluk daha çok dinine bağlı olmayan insanların oluşturduğu yerdir" sözleri ile gündeme gelmişti.

Tevfik Sönmez bu açıklamanın ardından “Türkiye'de Masonluk dinsizlikle eş değer tutuluyor. Türkiye'de 'mason' demek 'dinsiz' demek olarak algılanıyor. 'Masonluk' dinsizlik demek değildir. Masonluk daha çok dinine bağlı olmayan insanların oluşturduğu yerdir. Mason olmak dinsizliği gerektirmemekte ama daha çok dinine bağlı olmayanlar mason olmaktadır” demiş ve bu sözleri ile medyada gündeme gelmişti.

TEVFİK SÖNMEZ’İN OĞLUNDAN GEZİ KALKIŞMASINA DESTEK

Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı olan Tevfik Sönmez’in oğlunun Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet boyutunda olan gezi olaylarını destekleyen ve öven paylaşımları ile sol içerikli paylaşımları ise akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

İLİŞKİLER AKIL KARIŞTIRIYOR!

Rotaryen Tevfik Sönmez’in Masonluğu savunması, Samsun ve Karadeniz bölgesinde bu yapıların devamı niteliğindeki Rotary Kulüplerinin kurucusu ve Yunan istihbaratına çalışan Theodoros Pavlidis ile yakın ilişkiler içerisinde olan bir kişinin nasıl oluyor da devletin güvenliğinin teminatı Samsun Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Dernek Başkanı olduğu ve bu unvan altında ne gibi faaliyetler yaptığı ise merak konusu.

adminadmin