Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-05-2018 15:35   Güncelleme : 28-05-2018 15:37

​OMÜ’deki FETÖ’nün Öğretim Üyesi Yapılanması Deşifre Oldu!

Akasyamhaber, FETÖ’nün OMÜ yapılanması dosyasına devam ediyor.

​OMÜ’deki FETÖ’nün Öğretim Üyesi Yapılanması Deşifre Oldu!

OMÜ’de bölüm imamı olan ve tutuklanan Prof. Dr. Ahmet Bulut, verdiği ifadelerde üniversite yapılanmasını ve kimlerin olduğunu deşifre etti.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörlüğü’nün suç duyurusuyla Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Prof. Dr. Ahmet Bulut, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini beyan etti.

FETÖ TOPLANTILARI BAŞLIYOR

02 Aralık 2016’da Samsun Kapalı Ceza İnfaz kurumunda alınan ifadesinde Bulut, “Ben OMÜ Üniversitesinde Fizik Bölümünde profesör olarak görev yapıyordum. FETÖ cemaatiyle tanışmam 2000-2006 yılları arasında üniversite lojmanında kalmamla başlamıştır. O tarihlerde birçok etkinliğe katılırdım. Etkinliklerde hatırladığım kadarıyla o tarihlerde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Z. T. toplantılarda Risalei Nur’u okuyor ve açıklamasını yapıyordu. O tarihlerde üniversite rektörü Ferit Bernay'dı. Ferit Bernay'ın muhafazakar kesime katı tutumu nedeniyle 2008 yılında rektörlük seçimlerinde bu kişinin karşısına muhafazakar kesimin aday çıkartılması gündeme geldi” dedi.

FETÖ OKULLARINA GEZİLER

2011’de rektör yardımcısı olduğu dönemde Samsun'daki Kimse Yokmu Derneği’nin yöneticisi Fransızca öğretmeni açık ismini bilmediği birinin daveti ile Mozambik'e gezisine katıldığını belirten Bulut, Mozambik'ten Güney Afrika'ya geçtiklerini ve orada cemaatin okullarını gezdiklerini ifade etti. Bulut, daha sonra 2008’de yine üniversiteden Reşit Özkancı’nın Gürcistan'a geziye götürdüğünü, orada da cemaatin okullarını gezdiklerini anlattı.

“TOPLANTILARDA FETHULLAH GÜLEN KİTAPLARI OKUNURDU”

Fizik bölümünde profesör olmasından dolayı Fen Edebiyat Grubu altında sohbet toplantıları yapmaya karar verdiklerini aktaran Bulut, şunları anlattı. “Bu grup benden evvel de yine sohbet adı altında herkesin kendi evinde haftada bir toplanırdı. Toplantı tarihleri Eylül ayında başlar, diğer yılın Haziran ayında biterdi. Üniversitede Fen Sosyal Mühendislik Grubu ayrıca bir alt grup olan Fen Edebiyat Grubu bulunuyordu. FSM Grubu bir üst grup, Fen Edebiyat Grubu ise alt gruptu. FSM Grubunun üyeleri ben, mühendislikten sorumlu Bünyamin Karabulut, iktisattan sorumlu Fatih Yüksel, ilahiyattan sorumlu Osman Güner, Eğitim Fakültesi’nden sorumlu Yakup Keskin toplantıya katılıyordu. Benim bulunduğum diğer alt grup olan Fen Edebiyat Grubunda ise üniversiteden öğretim üyeleri olan Nihat Tınkılıç, İrfan Şaka, Esat Bozkurt, İbrahim Uçar, Özgür Özdamar ve Hasan Gümüş bulunurdu. Toplantılarda Fethullah Gülen kitapları okunur, videolar izlenirdi. Bazen de tefsir, kuran meali okunurdu.”

 KAÇAK SAMSUN İMAMLARI TOPLANTILARDA

Bulut, Samsun imamının o dönemler şu an kaçak olan Bilal Karaduman olduğunu, bu kişiden sonra da Rizeli kilolu Ömer Yazıcı’nın Samsun imamı olarak görev yaptığını, Ömer Karaduman ve Bilal Yazıcı’nın birkaç defa üniversitedeki grupla tanışmak için geldiklerini ancak alt grupla tanışmadıklarını anlattı.

“OMÜ’DEN SORUMLU İMAMLAR DIŞARIDAN ATANIRDI”

Bulut, OMÜ’deki FETÖ örgütlenmesini şu sözlerle anlattı: “FSM (Fen Sosyal Mühendislik Bölümleri ) ana grup  olup bu grupların altında da alt gruplar vardır. Fen Edebiyat Grubundaki kişileri ben yukarıda saymıştım. Ancak Mühendislik Fakültesinin, İktisat Fakültesinin, İlahiyat ve Eğitim Fakültesinin alt gruplarının kimlerden oluştuğunu bilmiyorum. Ancak cemaat yapılanmasında da burada da gruplar vardı. Alt grupların kimlerden sorumlu olduğunu o fakültenin sorumluları olan Bünyamin Karabulut, Fatih Yüksel, Osman Güner ve Yakup Keskin bilir. İlahiyat Fakültesinde bildiğim kadarıyla grup olmaması lazım çünkü Osman Güner tek başına temsil ediyordu. Üniversiteden sorumlu imamların dışarıdan kişiler olmasının sebebi bu işe vakit ayıramamalarıdır. Çünkü imamlar cemaatin ihtiyaçlarını taleplerini ve gelen talimatları devamlı takip ettikleri için öğretim üyelerinin bu şekilde yoğun zamanları bulunmuyordu. Benim düşüncem bu sayikle üniversite imamlarının dışarıdan atanmasıdır.”

“HÜSEYİN AKAN’I CEMAAT DESTEKLEDİ”

 Bulut ayrıca 2012’de rektörlük seçimleri olduğunu, o dönemin rektörü Hüseyin Akan'ın cemaat sempatizanlarının destekleriyle kazandığının her yerde konuşulduğunu dile getirdi.

AHMET BULUT’TAN TALİMATLAR

Yine OMÜ’de öğretim görevlisi olan İ.S. verdiği ifadede, yapılan toplantılarda, 2014 yaz aylarında FETÖ soruşturmaları başlayınca, Kuran tefsiri veren Ahmet Yüksel’in ders vermeyi bıraktığını, bunun üzerine kendisi, Esat Bozkurt, İbrahim Uçar, Ahmet Bulut ve Özgür Özdamar ın katılımı ile ayda bir veya iki defa toplantı yaptıklarını,  bu süre içinde Ahmet Bulut’un devlet büyüklerine karşı tweetler atmalarını, yine Fethullah Gülen’in Bank Asya’ya para yatırılması isteği olduğunun söylenerek bankaya para yatırmalarını söylediğini ifade etti.

adminadmin