Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-05-2018 11:15   Güncelleme : 30-05-2018 11:15

​Sait Bilgiç’i Almanya’da Cemaat Mensupları Ağırlıyor!

Samsun’da yürütülen FETÖ soruşturmasında OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’in de o dönem Cemaat olarak anılan yapının gezilerine ve okul açılışlarına katıldığı ortaya çıktı.

​Sait Bilgiç’i Almanya’da Cemaat Mensupları Ağırlıyor!

Akasyamhaber, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Samsun'da başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'deki örgüt yapılanması deşifre ediliyor.

Etkin pişmanlıktan yararlanan ve savcılıkta yeniden ifade veren Prof. Dr. Ahmet Bulut, 2012 yılının başlarında Almanya'da Türkçe Olimpiyatlarının finaline Samsun'daki cemaatin iş adamları sponsorluğunda gerçekleşen geziye kendisiyle birlikte Yakup Keskin ve şu anda rektör olan Sait Bilgiç'in de gittiklerini ve 3-4 gün kaldıklarını itiraf etti.

 Ahmet Bulut ifadesinde "Ayrıca şimdi aklıma geldi 2012 yılının başlarında Almanya'da Türkçe Olimpiyatlarının finali vardı, Samsundaki cemaatin iş adamları sponsorluğunda ben, Yakup Keskin ve şu anda rektör olan Sait Bilgiç'le Almanya'ya gittik, 3-4 gün kaldık. Bizi orada cemaatin mensupları ağırladı ve otellerde kaldık. Sait Bilgiç o tarihlerde YÖK üyesi idi. Bizim bu organizasyonu Yakup Keskin koordine etmişti. Kimlerle görüştüğünü bilmiyorum" dedi.

REKTÖR AKAN VE SAİT BİLGİÇ OLUMLU GÖRÜŞ BİLDİRDİ

KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesi soruşturmasında ifadesi alınan Prof. Dr. Murat Günaydın ise, Samsun'da açılacak olan üniversitenin açılışına katkıda bulunmak amacıyla Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve YÖK üyesi Sait Bilgiç’in olumlu görüşleri nedeniyle Başarı Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfına üye olduğunu ifade etti.

adminadmin