Güncel
Giriş Tarihi : 13-03-2015 22:30   Güncelleme : 13-03-2015 22:30

14 Mart Tıp Bayramı

TRABZON (AA) - Kamu-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi taleplerinin karşılanması için basın açıklaması yaptı

14 Mart Tıp Bayramı

TRABZON (AA) - Kamu-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Trabzon Şubesi üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı'nda yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi taleplerinin karşılanması için basın açıklaması yaptı.

Atatürk Alanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, sağlık çalışanlarının sorunlarının giderek arttığı bir dönem yaşandığını savundu.

Sağlık çalışanlarının taleplerinin sürekli ertelendiğini öne süren Serdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hekimlerimiz 70 yaşına kadar çalışabilecekmiş. Biz 70 yaşına kadar çalışma değil, hiç değilse emeklilikte biraz rahat ve onurlu yaşamak için bir ücret almak istiyoruz. Hekim dışı sağlık çalışanları halen aldıkları maaşla geçinemezken, emeklilikte nasıl geçinecekler? Bunun için halen çalışırken alınan maaş dışı ek ödemeler ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle ülke genelinde döner sermayelerin emekliliğe sayılması için sizlerden topladığımız dilekçeler, TBMM'ye teslim edilmiştir."

Serdar, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarından dolayı da mağdur olduklarını ileri sürerek, "Yıpranma payıyla ilgili çalışmalar yapılıyormuş. Yıpranma payı için 1 senedir aynı sözler söyleniyor. Somut bir adım, ortaya çıkmış bir plan yok. Sağlık çalışanlarımız devletin somut adımlarını, hayata geçen uygulamalarını görmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanları olarak sadece haklarını talep ettiklerini belirten Serdar, taleplerini dile getirmek ve talepleri karşısındaki sessizliğe tepki olarak 14 Mart Tıp Bayramı öncesi iş bırakma eylemi yaptıklarını da kaydetti.

SES Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk da insanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalıştıklarını savunarak, çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi talebinde bulundu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

adminadmin