Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-12-2017 09:56   Güncelleme : 28-12-2017 09:56

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare Savunmasında Göksel’e ve Diğer Adaylara Yüklendi!

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare, yaklaşık 5,5 ay önce AK Parti Samsun İl Başkanlığı görevine talip olduğunu belirterek, yerel Basında yaptığı açıklamalarından rahatsızlık duyan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel’in Ak Parti Samsun İl Başkan Adaylığımın önünü kesmek Amacıyla, Ak Parti’deki Üyelik Kaydını düşürmek için, Kesin İhraç Talebiyle, İl disiplin Kuruluna sevk ettiğini kaydetti.

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare Savunmasında Göksel’e ve Diğer Adaylara Yüklendi!

İl Disiplin Kurulunun yerel gazete kupürlerini suç saydığını ve kesin ihraç kararı vermeden önce kendinden savunma istendiğini de sözlerine ekleyen Teyyare, “Bende,  İl Disiplin Kuruluna gerekli savunmamı göndermiştim. Sonuç olarak İl Disiplin Kurulu Başkanı ve Üyeleri,  Benim Ak Parti Üyeliğimin düşürülmesine karar vermişlerdir. Bu Süreci ben Merkez Disiplin Kuruluna taşıdım. Merkez Disiplin Kurulu “Kongre Sürecinde İl Başkan Adayı Disipline mi erilirmiş, siz bu Karara itiraz edin. Kongre sürecinde böyle şey olmaz. Biz Karar verinceye kadar. İl Disiplin Kurulu Kararı uygulanamaz” dedi.

Ben de Merkez Disiplin Kuruluna İtiraz dilekçemi gönderdim ve Kararın İptalini istedim” diye belirtti.

Böylece Ak Parti Samsun İl Başkanı ve Akıl Hocaları’nın Disiplin hamlesinin boşa çıkmış olduğunu belirten AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare,  İl Disiplin Kurulu’nun kararının yanlı ve taraflı olması bizleri ayrıca üzmüştür. Sayın İl Disiplin Kurulu Başkanı ve üyelerinin, Ak Parti İl Başkanı’na bağlı olmadığını, Bağımsız ve Tarafsız İşler yapmaları gerektiğini, Yanlı Tutum ve Davranışlarının,  Ak Parti Dava’sına zarar vereceğini, Alacakları Kararın Bağımsız ve Tarafsızlık ilkesi doğrultusunda alınması gerektiğini bilmeleri lazımdı.  Maalesef, İl Disiplin Kurulu Başkanı ve Üyeleri de taraflı olduklarını göstermiş oldular” dedi.

Teyyare şöyle devam etti;         

Bizim Basında çıkan demeçlerimiz ve sosyal medya üzerinden paylaştığımız mesajlarımız,  Sayın Cumhurbaşkanımızın,  Ak Parti Teşkilatlarında ve Ak Partili Belediyelerde Metal Yorgunluğu olduğunu, Metal Yorgunluğu olan Ak Parti Teşkilatları ile Ak Partili Belediye Başkanlarının kendiliğinden istifa edip gitmeleri gerektiğini, İstifa Etmeyen Ak Parti İl Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanları ve Ak Partili Belediye Başkanlarını biz görevden alırız diyerek. Tavrını net bir şekilde ortaya koyduktan sonra,  Bizler de,  Metal Yorgunluğu olduğunu düşündüğümüz Samsun’da,  Ak Parti Samsun İl Başkanlığına Adaylığımızı açıkladık. 

ADAY OLARAK HALKIMI BİLGİLENDİRİYORUM

Ak Parti Samsun İl Başkanı ve Yönetimin Kurulu’nun durumunu, Yönetim Zafiyetlerini, Ak Parti’deki iki başlılığı, İl Başkanı’nın keyfi tutum ve davranışlarını, Teşkilatlar arası çalışmaların yapılmadığını, Halkımızın Küstürülerek teşkilatlardan uzaklaştırıldığını, Bazı Belediyelerin Durumunu, Hastanelerle ile ilgili şikayetleri, Samsun Muhtarlar Derneği Başkan ve Yönetiminin şikayeti, Kuruluşundan beri Ak Parti ve Davasına hizmet vermiş, Gerek Ak Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyelerinin şikayetleri, Gerekse Ak Parti Kurucu İlçe Başkanlarının serzenişleri, Halkımızın şikayetleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının şikayetlerini, kamuoyu ile paylaştık. Buradaki amacımız, Ak Parti İl başkan Adayı olarak, Samsun kamuoyunu bilgilendirmek ve her kesimin davamıza sahip çıkmalarını sağlamaktı. Bu Açıklamalarımızla, Ak Parti ve Ak Dava’ya zarar asla verilmemiştir.

Son günlerde,  Ak Parti Samsun İl Başkanı’nın İstifasının istendiği gündeme gelmiş ve bu konuda Basında birçok haberlerde yayımlanmıştır. Bu haberlerden sonra Ak Parti Samsun İl Başkan Adaylığı için birçok yeni isimler ortaya atılmaya başlanmıştır.  Ak Parti Samsun İl başkan Adaylığı için adı öne çıkan isimleri halkımızın çok güzel analiz etmesini rica ediyorum. Bunlardan ikisi eski milletvekilimizdir. 

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DE ADAY

Eski Milletvekilleri ile ilgili Samsun Kamuoyunun çok geniş bir analiz yapacaklarını umuyorum. Her ikisine buradan soruyorum; 

1- Milletvekili olarak, bu güne kadar Samsun’a ne tür hizmetler yaptınız?

2- Ak Parti Samsun İl Başkanlığına Niçin Adaysınız?

3- Milletvekili veya Bakan Olarak Samsun’a yapamadığınız hizmeti, İl Başkanı Olarak yapabileceğinize inanıyor musunuz?  Amacınız ve Niyetiniz Nedir?

Samsun kamuoyunda sizleri ne çok da seven varmış da, bizim haberimiz yokmuş. Baksanıza anketlerde başroldesiniz. Bu anketlere bu kadar çok sarıldığınıza göre,  Sakladığınız bir şey mi var? Yoksa Ak Parti İl Başkanlığında bizim bilmediğimiz ama sizin bildiğiniz çok önemli bir şey mi var?  İnanın ben çok merak ettim. Dava Aşkı derseniz, külahıma anlatın. Siz Kendinizi Samsunlu bile görmüyorsunuz da, Bu saatten sonra sizlerde dava aşkınız mı? debreşti. Sayın Ahmet Yeni, Özellikle size sesleniyorum. Siz Samsunlu musunuz?  Birileri istedi diye mi, İl Başkan adayı olmak istiyorsunuz acaba? 2014 Yılında,  TBMM Genel Kurul Salonu Koridorunda, Bizlere Samsun ile ilgili Söylediğiniz sözü size hatırlatayım mı? Ne dersiniz? Kongre Salonun da bu sözü size hatırlatacağım. İnşallah…

SİZLER KİMLER İÇİN BU GÖREVE TALİPSİNİZ?

Ak Parti Samsun İl Başkanlığına adı geçen,   Ak Parti İl Başkan Adayı olan diğer aday arkadaşlara soruyorum. Sevgili Arkadaşlar, Kuruluşundan beri sizler,  Ak Parti Yönetimlerinde bulunuyorsunuz. Kiminiz İl Başkan Yardımcısı, Kiminiz İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kiminizde Ak Partili Belediyelerde,  Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapıyorsunuz. Bunca sıkıntılar ortada iken, Ak Parti Yönetimlerindeki zafiyetlerde sizin payınız yok mu,  Acaba?  Millet  Ak Partiden Uzaklaştırılırken,  siz neredeydiniz?, Birileri Ak Parti üzerinden,  kendilerine ekonomik çıkar sağlarken, İhale takipçiliği yaparken, Feto Terör Örgütü Mensupları ile Ticari ilişkiler içinde bulunurken, Belediyelerde dönen dolaplardan, Ak Parti Kurucular Kurulu üyeleri dışlanırken, Ahde vefa’nın ortadan kalktığı bu süreçte, siz bu işin neresindeydiniz?  Neden müdahale etmediniz?

Allah Aşkına Bırakın Samsun’un yakasını, Sizin Milletvekilliğiniz Dönemlerinde Samsun da,  bir tane Bölge Müdürlüğü kaldı mı? Bir tane Genel Müdürlük kaldı mı? Bir tane Daire Başkanlığı kaldı mı?  Bu Milletin Hayrına Milletvekili olarak yapamadığınızı, Ak Parti İl Başkanı olarak mı yapacaksınız? Hiç Sanmıyorum.

Sizler,  İl Başkanlığı veya İl yönetim Kurulu Üyeliğiniz dönemlerinde,  Samsun’da ne kadar olumsuz işler varsa,  sizin yönetimde olduğunuz süreçte oldu mu? Oldu. İl Başkanı veya Yönetimi olarak bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için hiç mücadele ettiniz mi? hayır. Ak Parti Yönetimlerinde olup da, ekonomik çıkar peşinde koşan, ihale takipçiliği yapan insanlara ve onların ortaklarına dur dediniz mi? hayır. 15 Temmuz’dan sonra Ak Parti Teşkilatlarında, Belediyelerde ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında var olduğu iddia edilen FETÖ Terör Örgütü Üyeleri hakkında hiçbir işlem yaptınız mı? Hayır.  Hani Sizin Dava Adamlığınız. Sizler Ak Parti’yi bu hale getiren adamlar değil misiniz?  Bu gün bu aşk niye? Sizin Amacınız ne?  Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak marifetinizi gösterseydiniz. Niçin hiçbir şey yapmadan sustunuz?  Ya da şöyle sorayım;  Bu gün Ak Parti Samsun İl Başkanlığına niçin aday oldunuz?  Sizin amacınız nedir? Sizler kimler için bu göreve talipsiniz?

Sizlerin Ak Parti Samsun İl Başkanlığına Niçin Aday Olduğunuzu, Kimlerin, Sizleri Ak Parti Samsun İl Başkanı olarak görmek istediğini, Samsunlular olarak bizler biliyoruz.         

Şunu unutmayın beyler, Bizlerin yola çıkış amaç ve gayemiz belli. Bizim arkamızda Siyasetçi yok, Para Babası yok. Belediye Başkanı yok. Ankara’da Baba’larımız da yok. Bizim Arkamızda, Bizlere İnanan ve güvenen Samsun Halkı var. Bu Yetmez mi?

Allah izin verir de, Ak Parti Samsun İl Başkanı Seçilirsek, Namusumuz, Onurumuz ve Şerefimiz üzerine Yemin Ediyoruz, Samsun ilinde,  Ak Parti’yi Kullanarak Kendilerine Ekonomik Çıkar Sağlayan her kim olursa olsun, Babamızın Oğlu da olsa, Hesap Sormaz isek, FETÖ Mensupları ile Etkili bir Mücadele başlatmaz isek,  Sizlerin hakları,  Bizlere Haram olsun.  Samsunlu Kardeşlerime ve Dava Arkadaşlarıma buradan sesleniyoruz. Bizlere İnanınız. Bizlere güveniniz. Allah Nasip Eder ise,  Sonunda Kazanan Samsun ve Samsunlular olacaktır.

adminadmin