Güncel
Giriş Tarihi : 02-07-2020 14:42   Güncelleme : 02-07-2020 14:42

Aksu Baro Başkanı Kerami Gürbüz’ün İstifasına Neden Şaşırdı!

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu Baro Başkanı Kerami Gürbüz'ün Türkiye'de tek istifa eden baro başkanı olmasını, şaşkınlıkla karşıladığını kaydetti.

Aksu Baro Başkanı Kerami Gürbüz’ün İstifasına Neden Şaşırdı!

Aksu Türkiye'de Gürbüz'den başka istifa eden bir baro başkanı olmadığını belirterek, "Samsun Barosu başta olmak üzere Anadolu baroları açısından getirilen düzenleme, lehe bir düzenlemedir.  Böyle bir konuda İstanbul ve Ankara baro başkanları bir tepkide bulunmazken,

 

BU SORUYU SORMAK LAZIM

Samsun Barosu Başkanı Gürbüz'ün Türkiye de tek istifa eden baro başkanı olmasını şaşkınlıkla karşılıyorum ve anlamakta zorlanıyorum. Samsun Barosu Başkanı arkadaşımızın istifası kendi verdiği bir karardır. 80 ilde bu konularda tartışmalar yürürken hiçbir ilde de baro başkanı istifa etmezken, Samsun Barosu Başkanı niye istifa etmiştir? Bu soruyu sormak lazım. Zaten seçimler ekim ayında yapılacaktı. Şimdi başkan yardımcı eliyle çalışmalar kongreye kadar yürütülür. Hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

İŞTE ERSAN AKSU’NUN ŞAŞKINLIĞI’NIN SEBEBİ

Avukat Kerami Gürbüz bilindiği gibi siyasete Büyük Birlik Partisi’nde başladı.

1994-1996 yılları arasında Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı  Mütevelli Heyet Üyeliliği yaptı.

1989 yılında Büyük Birlik Partisinden Canik Belediye Başkanlığına aday oldu.

Ardından BBP MKYK’de görev yaptı.

Gürbüz daha sonra AK Parti’ye geçti.

2009-2014 yılları arasından AK Parti’den İlkadım ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi.

2004 yılındaki mahalli seçimlerde ise Ak Parti'den Atakum Belediye Başkan aday adayı oldu.

İlkadım Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekiliyken 2013 yılındaki yerel yönetimler seçimlerinde İlkadım Belediye Başkan adayı oldu.

 

EŞİ KADIN AK PARTİ KOLLARI BAŞKANI

Kerami Gürbüz'ün eşi de , AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

Gürbüz’ün Ak Parti eski Genel Sekreteri Haluk İpek'in de Üniversiteden sınıf arkadaşı olması nedeniyle de AK Parti’de siyaset yapmasının önünün açıldığı da iddia edildi.

Kerami Gürbüz, İlim Yayma ve Eğitim Vakfı üyeliğinin yanı sıra, Aydınlar Ocağı Samsun Başkanlığı, SAMİMDER - Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Başkanlığı da…

Gürbüz en son Samsun Baro Başkanlığı yaptı.

Başkanlığı sırasında Samsun Barosunda LGBT - Cinsel ayrımcılığa maruz kalan bireylerin haklarının korunması komisyonu kurulduğu için tepki çekmişti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN