Sağlık
Giriş Tarihi : 25-01-2021 12:01   Güncelleme : 25-01-2021 12:01

Alev Mutlu'nun Ayak Ağrıları Son Buldu

Ayak baş parmağında kemik çıkıntısı şikayeti ile Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Öğrt. Üyesi Alikemal Yazıcı'ya tedavi olan Alev Mutlu, "Ağrılarım arttı, yürümekte zorlanıyordum. Tedavisi korkutulduğu kadar değil, geç kalmayın" dedi.

Alev Mutlu'nun Ayak Ağrıları Son Buldu

Halluks Valgus Hastalığı yani Ayak Baş Parmağında Kemik Çıkıntısı şikayeti, daha çok bayanlarda ortaya çıkmakta ve 30 yaşından sonra artan oranda görülmektedir. Ayak baş parmağında oluşan bu çıkıntı kişi de ayakta ağrı, yürümekte güçlük ve ayakkabı giyiminde zorluk gibi durumları ortaya çıkarmaktadır.

AĞRILARI SON BULDU
Samsun'da yaşayan 40 yaşındaki Alev Mutlu'da bu sağlık sorunundan muzdarip olan bir kadın. Alev Mutlu, uzun süredir, ayak baş parmağındaki kemik çıkıntısı şikayetini çektiğini fakat çevresinden duyduğu kulaktan dolma bilgilerle korktuğunu, tedavisini hep ertelediğini, bu yüzdende hastalığın verdiği zorlukları yaşadığını dile getirdi.
Tedavisi için yaptığı araştırma sonucunda Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Öğrt. Üyesi Alikemal Yazıcı ile tanıştığını dile getiren Mutlu, tedavi sürecinin öncesini ve sonrasını anlattı.
Mutlu, "Samsun'da yaşıyor ve çalışıyorum. Ayak baş parmağımda kemik çıkıntısı şikayetim vardı. Sanırım ailemden geliyor ve genetikti. Annemde, halam da hatta kuzenlerimin bazılarında da vardı bu durum. Uzun süredir bu şikayeti yaşıyordum, fakat o dönemlerde bende bir sorun teşkil etmiyordu. Sadece şekil olarak bir bozukluk meydana gelmişti.



KORKUTULDUĞU GİBİ DEĞİL
O dönemlerde yaptığım araştırmalarda tedavi yöntemleri olduğu aparat takılması gerektiği ifade ediliyordu. Bazı yerlerde ise ameliyatlarının zor olduğu söyleniyor bu da beni korkutuyordu. Çevremde de bu sağlık sorununu yaşayanlar vardı, sakın ameliyat olma daha kötü olursun gibi söylemler vardı.
Bu anlamda tedavimi ötelemiştim. Fakat zaman içinde ayağımda şekil bozuklukları başladı. Parmaklarım birbirine üzerine geliyor, ister topuklu isterse düz ayakkabı giysem de zorluk çekiyordum. Uzun süre ayakta kalan biri olarak ağrılarım başlamıştı.
Yürümekte zorluk çekiyordum. Bu anlamda tedavi için yaptığım araştırmalarda Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Öğrt. Üyesi Alikemal Yazıcı beyi tavsiye ettiler. Kendisine muayene oldum. Tedavimi geciktirdiğimi söyledi. Daha erken gelseymişim aparat yada farklı uygulamalarda olabiliyormuş. Fakat benim ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyat öncesi ve sonrasını detaylı bir şekilde anlattı. Önceden duyduğum ve korktuğum gibi olmadığını bana söyledi.

BAŞARILI BİR OPERASYON
Kendisi başarılı bir şekilde operasyonumu gerçekleştirdi. Korkutulduğu gibi zor bir operasyon değil. Ağrıların geçmez, ayakkabı bile giyemez, ayakta duramazsın, işine dönemezsin diyorlardı çünkü. Çok şükür böyle bir sıkıntımız olmadı. Ayağımdaki eğrilik gitti, ağrılarım son buldu. Rahat yürüyorum, işime gidiyorum.
Doktorum Alikemal bey her zaman yanımda oldu bu süreçte. Tecrübesi, elinin hafifliği ve en önemlisi verdiği güven korkularımı yenmemde önemli faktörler oldu.
Bir telefonla kendisine ulaşabiliyorum. Büyük Anadolu Hastaneleri Samsun'un, Samsunluların ailesi, evi gibi olmuş. Kendimizi güvende hissediyoruz. Ayak baş parmağımda kemik çıkıntısı şikayeti olanları mutlaka tedavi olmalarını tavsiye ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.  

Recep YAZGANRecep YAZGAN