Genel
Giriş Tarihi : 10-10-2018 10:32   Güncelleme : 10-10-2018 11:19

Ameliyata Para Bulamayan Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan'a sorular

​2014 yılında 800 günde bitirileceği söylenen Gazi Tıp fakültesi binaları FETÖ yönetimi döneminde usulsüz ihaleler ile gündeme gelinmiş ve para yutan bir inşaat yığını haline getirilmişti.

Ameliyata Para Bulamayan Gazi Üniversitesi  Rektörü İbrahim Uslan'a sorular

Aynı Rektörlük yönetiminin devlete karşı kanıt oluşturma gibi bir paralel yönetim tarzı belirleyerek hayati önemdeki hastaları ameliyat edeceğini yazılı olarak kayda geçirmesinin altındaki amacın iyi araştırılması gerektiği belirtilirken Gazi Üniversitesinin bütçesinin hangi sebeplerden açık verdiğinin de araştırılması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Gazi Üniversitesi İkiz Kuleleri’nin neden tamamlanamadığına dair Yeni rektör İbrahim Uslan’ın hiçbir açıklamasının olmaması, konunun üzerine gitmemesi, üniversiteyi dolandıranlar hakkında soruşturma açmaması ve devleti zarara uğratanlardan hesap sormaması ayrı bir şaibe olarak dile getiriliyor.

Ankara'nın göbeğindeki bir hastanede görenlerin yüreğini sızlatan cemaat dönemini hatırlatan İkiz yapacak parayı bulurken; Gazi üniversitesi Rektörünün parasızlıktan neredeyse hasta kabul etmeyecek noktaya getiren açıklamalar karşısında sessizliğini koruması manidar karşılandı.

Daha öncesinde de bir hastanede sözde doktorların reçete yazacak fotokopi kağıdı bulunmadığına dair el ilanları ile ortaya çıkması "İÇERİDE BİRİLERİ Mİ VAR" sorusunu gündeme getiriyor.

Bilindiği üzere;

Aynı Rektörlük yönetiminin devlete karşı kanıt oluşturma gibi bir paralel yönetim tarzı belirleyerek, hayati önemdeki hastaları ameliyat edeceğini yazılı olarak kayda geçirmesinin ayrı bir suç teşkil ettiği ifade ediliyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İkiz Kulelerinin projesinde kullanıma uygun olmayan alan hataları sebebiyle yeniden projelendirilmesi gündeme gelmiş olmasına rağmen bu konuda da Rektörlük hiç bir işlem yapmadı.

İmalat ve proje hataları tespit edilmedi.

adminadmin