Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-06-2020 12:36   Güncelleme : 05-06-2020 12:38

Amerika' da Bafralı Bir Akademisyen Gururumuz

Tüm Türkiye ile dünya ülkerini tehdit eden ve dünya genelinde binlece kovid-19 virüsünde ölüm olaylarının yaşandığı Amerika' da; birbuçuk milyon kadar insan hayatını kaybetti ve ölümlü vâkalar durmak bilmiyor.

Amerika' da Bafralı Bir Akademisyen Gururumuz

İşte böyle ciddî bir olayın yaşandığı Amerika' da çok sayıda Türkvatandaşımız da, çeşitli sebeplerle ABD' de hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Bu Türkvatandaşlarımızdan birisi de; Bafra 1986 doğumlu Taner ZERRİN olup, Zerrin; Bafra Fatih İlköğretim Okulu ( Şimdiki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ), Bafra Anadolu Lisesi ( Hazırlık ve Lise ), Ankara Hacettepe Üniversitesi okullarından başarıyla mezunoldu.

Hacettepe Üniversitesi' nden mezun olunca , sınavla mezun olduğu bu üniversitede, Fizik Mühendisliği Araştırma Görevlisi olarak birkaç yıl görev yaptı.

Görev yaptığı sürece; çeşitli dünya ülkerinde sunumlar ve konferanslar gerçekleştirdi. Taner Zerrin; bu başarılı çalışma arında hız  kesmeyip, yabancı ülkelerde de görev  yapabilmek için sınavlara girdi.

Bu sınavı da başarıyla kazanan Taner Zerrin; bu defa da Amerika Kaliforniya' daki,Riverside Ünivrsitesi' ni de kazanıp; Fizik Mühendisliği alanında bu oklda şu anda Doktora yapmakta olup, ayrıca bir de kurs  kazandı.

Samsun Ayvacık doğumlu fakat aslen Bafralı, emekli İngilizce Öğretmeni, şair, yazar, gazeteci Oktay ZERRİN ile baba tarafı aslen Trabzon Of olan, Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü' nden  emekli olan eşi Aysel Zerrin' in ( Akyüz ) oğulları olan Taner Zerrin' in ayrıca bugÜn ( 4 Haziran ) doğum günü.

Oktay ve Aysel ZERRİN; Bafra gibi güzide bir şehirden oğulları ve oğulları gibi yurt dışında eğitim gören veya akademisyen olan evlatlarımızla gurur duyuyoruz, Oğlumuzun doğum gününü sevgiyle kutluyor, Yüce Allah' tan uzun yıllar ve başarılar dileğyle onu sevgiyle öpüyoruz."şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade etiler.

Taner Zerrin' in kızkardeşi ÇiğdemZerrin de; İsparta,Sivas ve Eskişehir' deki İşletme, Kamu yönrtimi ve Çalışma Ekonomisi bölümlerinden oluşan 1 yüksek okul ie 2 üniversite olmak üzere 3 okul mezunu.

Taner Zerrin; aynı zamanda babası gibi müziğe düşkün ve güzel derecede gitar çalıyor. Amerika' da arkadaşları ile konserler de vermiş bulunuyorlar ancak Taner Zerrin " Benim öncelikli hedefim; okulum ve gelecekte iyi bir iş sahibi olabilmektir, tüm hedef ve çalışmalarımla buna odakladım.

GüzelBafra' mıza, sevgili aieme, akraba, arkadaş, dost ve herkese, Türkiye' mize selamlar, sevgiler. " şeklinde duygu  ve düşüncelerini dile getirdi.

Biz de kendisini, ailesini ve doğum gününü kutlar, nice mutlu yıllara erişmesini ve başarılarının dileriz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN