Genel
Giriş Tarihi : 22-07-2020 13:33   Güncelleme : 22-07-2020 13:37

Antalya'nın İncisi Belek'te Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle Akdeniz Bölgesi’nin en çok tercih edilen noktalarından biri olan bu belde iki Kadriye ve Belek adı verilen iki köyden oluşuyor. M.Ö. 4. yüzyıla dayanan geçmişi ile büyük bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip. Helenistik Dönem ve Roma Dönemi’nin etkileri yoğunlukla görülüyor.

Antalya'nın İncisi Belek'te Yapabileceğiniz 5 Aktivite

Ayrıca Selçuklu ve Osmanlı egemenliğinin de izlerini görebileceğiniz Belek’te tarih, doğa ve kültür arasında eşsiz bir tatil yaşayabilirsiniz. Hemen herkesin kendine uygun bir aktivite ve görülecek bir yer bulabileceği bu beldede istediğiniz gibi bir seyahati planlayabilirsiniz. Üstelik Akdeniz Bölgesi’nde yer alması sayesinde güneşli gün sayısının fazla olması yılın uzun bir döneminde tatil yapmanıza olanak tanıyor. Bunaltıcı sıcaklardan hoşlanmıyorsanız ilkbahar ve sonbahar aylarında da denize girebilirsiniz. Yaz aylarında yüksek bir nüfusa ulaşan Belek, özellikle erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeniz için en uygun rotalardan biri. Bu sayede Belek otelleri herkesin istediği standartlara ve bütçesine uygun bir tatili yapmasına olanak tanıyor. İsterseniz bir apartta tatilinizi planlayabilirken lüks bir tatil için ise 5 yıldızlı otelleri tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı alternatifleri bir arada bulundurması sayesinde Belek, hemen herkesin rahatlıkla tatil yapabileceği bir bölge. Ayrıca Belek’te yapabileceğiniz birçok aktivite ve görülebilecek birçok yer de bulunuyor. Bunlardan bazıları;

 

  1. Belek’te Golf

Türkiye’nin golf yapmak için en önemli noktalarından biri olan Belek, uluslararası standartlardaki tesisleri ile ülkemizden ve yurt dışından birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Bölgedeki zengin yeme-içme, konaklama ve eğlence alternatifleri de bu sporu daha da cazip kılıyor. Belek’te yer alan 10 farklı golf tesisi bulunuyor ve her yıl birbirinden farklı yarışmalar, etkinlikler ve turnuvalar düzenleniyor. Siz de tatiliniz boyunca bu fırsattan yararlanabilir, golfe meraklıysanız veya bir başlangıç yapmak istiyorsanız Belek tatilinizin bir kısmını buna ayırabilirsiniz.

 

  1. Belek’te Tekne Turları

Akdeniz’in birbirinden farklı koylarını keşfetmek için bir fırsat olan bu tekne turlarında eksiksiz bir tatil günü geçirebilirsiniz. Günübirlik olarak düzenlenen bu turlarda genellikle öğlen yemeği veriliyor. Ayrıca çevrede yer alan antik kentleri görme ve masmavi koylarda yüzebilme fırsatı bulabileceğiniz bu tatilden her anınızı dolu dolu geçirerek ayrılabilirsiniz.

 

  1. Belek’te Dalış

Tatilinizde denizaltını keşfetmek, Akdeniz’in muhteşem doğasını bir de maviliklerin içinden görmek isterseniz dalış aktivitesi tam sizlere uygun bir plan olabilir. Daha önce hiç dalış deneyiminiz olmasa da profesyonel bir ekiple bu eğitimlere katılabilir, yaşamınızdaki en keyifli dakikaları yaşayabilirsiniz. Akdeniz, hem ılık hem de berrak bir denize sahip olması sayesinde dalış yapmak için en uygun alanlardan biri. Bu sayede suyun altında geçirdiğiniz vakit boyunca birçok doğal yapıyı ve su altı yaşamını yakından tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.

 

  1. ATV Turu

Belek’in Toros Dağları ile arasındaki mesafe sayesinde doğal yapının da uygun olması ile Türkiye’de deneyebileceğiniz en iyi ATV turlarından birini burada yaşayabilirsiniz. Çam ormanları, dereler ve vadilerin arasından geçeceğiniz bu turda hem eğlenceli hem de adrenalin dolu dakikalar yaşayabilirsiniz. Üstelik ehliyetinizin olmasına da gerek olmayan bu turda öncesinde bilgilendirme ve pratik sayesinde turunuza istediğiniz gibi başlayabilirsiniz.

 

  1. Kanyonda Rafting

Tatiliniz boyunca yapabileceğiniz adrenalin dolu bir diğer etkinlik ise rafting. Özellikle Köprülü Kanyon üzerinde yapabileceğiniz bu rafting sayesinde hem sevdiklerinizle hem de grup olarak oldukça eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Milli parkın doğasını keşfedebilir, suyun içinde yaşadığınız denge savaşının her anında doyumsuz bir keyif alabilirsiniz.

 

Belek, tüm bu aktiviteleri ile herkesin ilk tercihlerinden biri. Belek tatilinizi planlamak için Neredekal.com’u ziyaret edebilir, istediğiniz gibi bir tatili kolaylıkla planlayabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN