Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 25-09-2020 06:32   Güncelleme : 25-09-2020 06:32

Asiye Dilipak Ablamızı Tebrik Ediyorum!

Asiye Dilipak Ablamızı Tebrik Ediyorum!

Bir insan dışarıda sıkıntılı olsa da evinde, yuvasında, biricik eşinin yanında oturduğunda mutluysa hayatın sıkıntıları o insan için gelip geçicidir.

Bu sıkıntılı süreçte Asiye Dilipak hanımefendinin eşinin yanında durması takdire şayandır, hele ki yüce Allah’a hak adına kendilerine yapılan haksızlıkları arz etme yüzünün olması manen güçlü ve dimdik ayakta olmasının işaretidir.

Tekasür suresinde “Çokluk sizi helake götürmüş…” ayeti sağımızda solumuzda birçok insanı göz göre göre helak ediyor, ne yazık ki kendileri üzerine almıyorlar.

Mal çokluğu, makam çokluğu, bazen o denizden damla misali olan sözüm ona bilgi çokluğu, bazen de güç kuvvet, nüfuz çokluğu insanın ayağını kaydırabiliyor.

Kimisinde kibir, kimisini çevresinden kopma, kimisini ibadetten soğutma.. Olarak tezahür ediyor. Unutmayalım iman aynen oruç ibadeti gibidir, nasıl ki akşam ezanına 10 dakika kala bir şey yer, içerseniz orucunuz bozuluyorsa, aynen öyle de sekerat anına 10 dakika kala maazallah imanınız gidebilir.

Eğer hayatınızın birçok noktasında Allah’ı unutursanız iman üzeri ölmeniz çok zordur, çünkü nasıl yaşıyorsanız öyle de öleceksiniz.

Bu gün İstanbul Sözleşmesini alkışlarsanız sekerat anında da şeytanlar sizi alkışlar, unutmayın!

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN