Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-04-2017 10:41   Güncelleme : 13-04-2017 10:41

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Umre Ödüllü Hadis Ezber Yarışması

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’de örnek olacak bir proje gerçekleştirdi. Okul bünyesinde “Peygamberimizin Hayat Ölçüleri” adlı hadis ezber yarışması düzenleyerek 5 öğrenciye umre ödülü hediye etti.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Umre Ödüllü Hadis Ezber Yarışması

Peygamber Efendimiz (s.a.v) tanımak, öğrenmek ve onun gibi yaşamak için düzenlenen hadis yarışmasına, Atakum Aihl’den 100 öğrenci katıldı. 15 Aralık ‘da duyurusu yapılan yarışmanın ilk elemeleri yapıldıktan sonra, 11 öğrenci 6 Nisan’da gerçekleşen final programında performanslarını sergiledi. Geleneksel hale gelen bu sene dördüncüsü düzenlenen yarışmada öğrenciler geçtiğimiz senelerde 40 Hadis üzerinden yarışırken bu sene 63 Hadis için yarıştılar.

5 Umre Ödülü Verildi

Kuran-ı Kerim’den sonra İslam’ın 2. Kaynağı olan sünneti öğrenmek için düzenlenen “Peygamberimizin Hayat Ölçüleri” hadis ezber yarışmasında öğrencilerin performansları, Atakum Aihl  Meslek Dersi öğretmenleri Coşkun Hatipoğlu, Emine Yıldız, Adem Diş ve Zeliha Tuba Gürler tarafından değerlendirildi. Taban puanı 70 olan ve 3 farklı kategoride değerlendirilen hadis ezber yarışmasında, öğrencilerin Arapça Metin, anlam ve hitabeti incelendi. Birbirinden başarılı performanslar sergileyen 11 imam hatip öğrencisinin katıldığı hadis ezber yarışmasında 5 öğrenci umre ödülü kazandı. 

Programın sonunda konuşma yapan Atakum Aihl Okul Müdürü Zahit Köseoğlu, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizi anmak, anlamak ve anlatabilmek amacıyla düzenlenen programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor, bu yaşlarında Sevgili Peygamberimizin evrensel mesajlarını öğrenme gayreti içinde olan genç kardeşlerimi tebrik ediyorum. Kaybedeni olmayan yarışmanın neticesinde umre ödülleri için sponsor olan hayırsever dostlarımızdan Rabbim razı olsun.” dedi

 

adminadmin