Güncel
Giriş Tarihi : 05-07-2021 10:58   Güncelleme : 05-07-2021 10:58

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Türkiye Gündemine Oturdu!

Atakum Belediyesi'nin 5,5 milyon kamu zararı oluşturması, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız'ın konuya soruşturma izni vermemesi, kaymakam ve başkanın samimi fotoğrafı Türkiye'nin gündemine oturdu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Türkiye Gündemine Oturdu!

CHP’li Atakum Belediyesi, Cihan Temizlik'e ait çöp toplama hizmeti bedeli olan 15 Milyon lira borcu ödemeyerek, faizler dahil belediyeyi 5,5 Milyon Lira zarara uğratmış, kamu zararına neden olan sorumlular hakkında, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ise soruşturma izni vermemişti. Beyaz TV'de gazeteci Latif Şimşek moderatörlüğünde, gazeteciler Cengiz Alçayır ve Zihni Çakır yorumlarıyla ekrana gelen Dinamit programında bu konu gündeme geldi.

 

SİZ KANKA MISINIZ!

Gazeteci Cengiz Alçayır, Kaymakam Yıldız'ın soruşturmaya izin vermemesini Deveci ile olan samimiyetine dayandırarak, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ve Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin kol kola olan fotoğrafını lakaytlık olarak yorumladı. Alçayır, "Siz kanka mısınız? Kolejli arkadaş mısınız? 5,5 milyon kamu zararı olduğu iddia edilen bir olayla ilgili normalde kaymakamın 'Bir dakika, devletin parası bu, bir soruşturulsun, incelensin bakalım demesi lazım. İncelenmesine izin vermemiş" dedi.

 

SORUŞTURMAYA NEDEN İZİN VERMEDİĞİNİ FOTOĞRAF AÇIKLIYOR

Alçayır yaptığı yorumlarında şu ifadelere yer verdi: "Fotoğraf o kadar güzel ki biri devleti, biri milleti temsil ediyor. Devlet-millet kol kola. Ama devletin nefesi de o belediye başkanın ensesinde olmak zorunda. Siz kanka mısınız? Kolejli arkadaş mısınız? 5,5 milyon kamu zararı olduğu iddia edilen bir olayla ilgili normalde kaymakamın 'Bir dakika, devletin parası  bu,  bir soruşturulsun, incelensin bakalım' demesi lazım. İncelenmesine  izin vermemiş.  Niye, çünkü devlet kendisi. Kendisi olmaz deyince olmayacak. Ben bu fotoğraftan huylanırım. Burada devletin parası  gidiyor. Belediye başkanıyla kol kola fotoğraf çektiriyor. Belediye başkanı ile kaymakam arasındaki şu lakaytlık topluma bir mesaj verir.  Topluma der ki 'Ben belediye başkanın yanındayım. Sakın ha bu adamı bana şikayet etmeyin.'  Bir kaymakam, ilçede ayyuka çıkmış, her yerde konuşulan bir konu ile ilgili neden soruşturmaya izin vermez? Neden izin vermediğini fotoğraf açıklıyor.

 

AÇACAKSIN SORUŞTURMAYI KARDEŞİM

Gazeteci Latif Şimşek ise konuyla ilgili, "Fotoğrafta bir şey yok. Bir kaymakam belediye başkanı ile böyle fotoğraf çektirebilir. Ama 5,5 milyon liralık bir zarar söz konusuysa, açacaksın soruşturmayı kardeşim" diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN