Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2021 11:32   Güncelleme : 13-07-2021 11:32

Atakum Çobanlı' Da Şiir Yağmuru !

Samsun Atakum Çobanlı İskelesi' nde; 10 Temmuz 2021 de başlayan sanat, kültür ve diğer etkinlikler kapsamında; bir şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirildi.

Atakum Çobanlı' Da Şiir Yağmuru !

 

10 Temmuz 2021 Cumartesi günü; Çobanlı' daki şiir dinletisi, saat 20. 00' da  başladı. Samsunu Sanatçılar Derneği' nin ( SASAD ) düzenlediği etkinliğe, Sasad Başkanı, TSM Koro Şefi ve bestekâr Ömer UMUTLU; dayısının ağır hastalığı nedeniyle katılamadı.

Şiir Dinletisi' ne katılan şair ve sanatçılardan bazıları şöyle:

SASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Mustafa Bilir, NurtenYücekent, Cihangir Dülger, Sasad Genel Sekrteri ve gazeteci Miraç Morçol, Sasad üyesi, şair İbrahim Coşar ve Aşık Hasan Sancak, Sasad Denetleme Kurulu Başkanı ve besteci Uğur Yücekent ile Sasad Yöneticileri ile üyeleri katıldı.

Gazeteci, şair ve emekli eğitimci Oktay Zerrin ile sanat ve müzik dostu ve program fotoğrafçısı ve şiirsever Neşet Demircioğlu, birlikte şiir dinletisini fotoğraf ve video çekimlriyle görüntülediler.

Şairlerden ise İbrahim Coşar ve eşi, Mevlüt Eşgünoğlu ve eşi, Nermin Eker ve eşi, Durmuş Tunacık ve ailesi, Oktay Zerrin, sanatçı Uğur Yücekent ve sanatçı eşi Nurten Yücekent, sanatçı Cihangir Dülger, sanatçı ve program sunucusu ve Halk Ozanı Mustafa Bilir, şair Adem Alan ( Pirfani ) , Kazım Yılmaz, Haydar Sazlı, İsmet Top, bir de şiir okuyan küçük bir kız öğrenci ve çok sayıda şiirsever katıldı.

Şairler; okudukları güzel ve duygu yüklü şiirleriyle, izleyicilerden bol alkış aldılar

Sasad Yönetimi' nden sanatçı, besteci Uğur Yücekent ile sanatçı ve besteci Mustafa Bilir program öncesi yaptıkları konuşmalarda, SASAD Başkanı Ömer Umutlu' nun dayısının ağır hastalığı nedeniyle şiir dinletisi etkinliğine katılamadığını, selam ve saygılarını iletti.

Bu arada; şair, sanatçı ve izleyicileri bir de sürpriz bekliyordu. Şair İbrahimCoşar; lösemi hastası iken vefat eden, akrabalarından bir yeğenine ithâf ettiği " Yüzünde  Maske Olmasa "  adlı, duygu yüklü şiirini sahnede okuyup, şirin sonunda ;çok şiddetli bir yağmur başladı.

Fırtına ve  şiddetli yağıştan ne yapacağını şaşıran şairler ve sanatçılarla izleyiciler; uzun süre yağmurun durmasını beklediler.

Arabalarına dahi ulaşmada  yağmurun azizliğine uğrayanlar; kısan sürli bir panik yaşadı.

Haaber : Oktay ZERRİN- Samsun

Recep YAZGANRecep YAZGAN