Siyaset
Giriş Tarihi : 12-09-2020 15:07   Güncelleme : 12-09-2020 19:42

Atakum’da Bir Büyük Rantın Hikâyesi

Atakum Belediyesinde alınan encümen kararı, hukukçu belediye başkanından adeta hukuksuzluk dersi verir nitelikte.

Atakum’da Bir Büyük Rantın Hikâyesi

Atakum'da yer alan ve köy yerleşik alanında olmayan bir kadastro parseli, köy yerleşik alanı içerisindeymiş gibi gösterilerek, beş parça halinde ifraz edilerek tapuda tescil işlemleri sağlanıp, haksız bir rant sağlandı.

 

YENİ ÇEVRE YOLUNA CEPHE

Böylece; önümüzdeki aylarda yapılması planlanan imar planı çalışmalarında Meyvalı Mahallesi yeni çevre yoluna cephe 5 adet kadastro parseli oluşturularak (yapılacak imar planında yola cephe 5 adet imar parseli hakkı doğurarak) haksız ranta sebebiyet verildi.

Köy yerleşik alanı dışındaki parsellerin ifraz edilebilmesi, yani bölünebilmesi için, Tarım İl Müdürlüğü görüşü almak kaydıyla minimum 10 bin metrekarelik kadastro parselleri oluşturulması gerekiyor.

Plan Proje Müdürlüğü İfraz talebinde bulunarak encümenin de bu talebi değerlendirerek hukuka uygun bir talep olduğuna karar verince Encümenin kabulüyle birlikte Plan ve Proje Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğüne kararı tescil ettiriliyor.

Belediyede onlarca teknik eleman varken, encümende de teknik elemanlar mevcut iken bu denli hukuksuz bir rantın gözden kaçmış olması mümkün mü?

Bir diğer soru da: Diğer parsel sahiplerinin hak kayıpları ne olacak?

Atakum Belediye Başkanı'nın, söz konusu işlemi yapan personeller hakkında, 657 sayılı devlet memurları kanununun ilgili hükümlerince işlem yapıp yapmayacağı ve bu organizasyonu düzenleyenler ile parsel sahipleri arasında bir ilişkinin olup olmadığı konusu da merak konusu...

Recep YAZGANRecep YAZGAN