Eğitim
Giriş Tarihi : 25-12-2020 06:35   Güncelleme : 25-12-2020 06:37

Bafra 50. Yıl İlkokulu'nda Yerli Malı Haftası Kutlandı!

Bafra 50. Yıl İlkokulu da; tüm yurttaki okullarımız gibi, Yerli Malı Haftası' nı bir dizi etkinlilklerle kutladı.

Bafra 50. Yıl İlkokulu'nda Yerli Malı Haftası Kutlandı!

Okulun web sayfasından yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle:

" Çocuklarımıza  yerli malı ürünler kullanma alışkanlığını kazandırmayı amaçlayan, ülke ekonomisini güçlendirmenin önemini anlatan, tutumlu olmayı öğreten ve birlik, beraberlik duygularını pekiştiren Yerli Malı Haftası'nı kutladık.

" Yerli malı, yurdun malı, herkes onu kullanmalı " denince;  bir çoğumuzun hatıralarına okulda arkadaşlarla hep birlikte yenen keklerle, poğaçalarla, yemişlerle, meyvelerle kazınmıştır.

Yerli Malı Haftası yani resmi adıyla " Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası " ilk kez 1929'da gündeme gelmiş ve 1946'de kutlanmaya başlamış. Günümüzde de her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı Haftası kutlanıyor.

1-A sınıfı öğretmeni ve öğrencileri, Covid 19 nedeniyle okulda olmadığımız bu süreçte ; uzaktan eğitim yoluyla, EBA canlı derste Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı kutladı.

Derste,yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı, atasözleri okundu,öğrenciler yerli malı  konulu şiirlerini okuyarak, hazırladıkları meyvelerini yediler.Güzel bir etkinlik yaptılar.

Etkinliklerde emeği geçen  öğretmen ve  öğrencilerimizi kutlar, teşekkür ederiz."

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Recep YAZGANRecep YAZGAN