Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-08-2020 13:29   Güncelleme : 21-08-2020 13:29

Bafra Belediyesi Sokak Hayvanlarını Pandemide de Unutmadı!

Bafra Belediyesi rutin olarak gerçekleştirilen sokak hayvanlarına mama, su dağıtımı ve bakım faaliyetleri, yeni nesil korona virüs salgını nedeniyle artırıldı.

Bafra Belediyesi Sokak Hayvanlarını Pandemide de Unutmadı!

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın talimatıyla çeşitli noktalara daha önce yerleştirilen mama ve su dağıtımı düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 

Ekipler, korona virüs nedeniyle çalışmalarını sıklaştırarak, dağıtımı yapılan mama ve su gibi ürünlerin bırakıldığı noktaları genişletti. Sokakta bakıma muhtaç olan hayvanları toplayarak ilk önce bir noktada karantinaya alan barınak görevlileri, bakımı yapılan hayvanları koğuşlarda besliyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

Bafra Belediyesi bünyesinde yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde de korana virüs ile ilgili dezenfeksiyon çalışmaları düzenli olarak sürdürülüyor.

Vatandaşlarımızın haklı olarak evlerinde kalmayı tercih ettiği bu dönemlerde sokak hayvanlarımızı çaresiz bırakmamaya özen gösteriyoruz şeklinde açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç: “Bafra Belediyesi olarak elimizden geldiğince onların yanlarında olmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezimizde; koğuşlarımızın içi, etrafı, yerleşke içerisindeki her yerin ilaçlaması makine ve araçlarla beraber yapılıyor. Ekiplerimiz ayrıca daha önce yerleştirdiğimiz kaplara, mama ve su dağıtımı düzenli olarak gerçekleştiriliyor.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN