Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-03-2018 09:38   Güncelleme : 02-03-2018 09:38

Başkan Togar ile Öztürk, Yeni Projeler İçin Destek İstedi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ve beraberindeki heyet (DOKAP) Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ederek ilçede hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Başkan Togar ile Öztürk, Yeni Projeler İçin Destek İstedi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’ye gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi öncelikli olmak üzere ilçede yürütülebilecek çalışmalara ilişkin değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundular.

Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesinde yeni projeler hayat bulacak

Tekkeköy’ün Karadeniz Bölgesinin tarih, turizm, kültür, doğa, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi yönünden en önemli ilçesi olduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “ilçemiz Karadeniz bölgesinin incisi durumundadır. Karadeniz Bölgesi’nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerden olup “Karadeniz’in Başkenti” ve “Atatürk’ün Şehri” olarak tanıtılmaktadır. Bizlerde bölgenin en hızlı gelişen, değişen ve büyüyen ilçesi olan Tekkeköy’ümüzde her alanda projeler planlayarak hayata geçirdik. Yine ilçemiz ile ilgili daha onca projemiz ve hayalimiz var. Bu çalışmaları gerçekleştirmek için belli oranda desteğe ihtiyarcımız var. İlçemiz ile ilgili projelerimize destek aramak projelerimizi paylaşmak için Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ve ilgili arkadaşlarımız ile birlikte (DOKAP) Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ettik ve ilçemiz ile ilgili tüm projelerimizi masaya yatırdık. Özellikle Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisinde yapmayı planladığımız yürüyüş yolları, ekolojik oyuncak parkı, köy ürünleri pazarı gibi daha bir çok projemizin hayata geçirilebilmesi için hibe proje desteği konularında görüştük. Yerli yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen Tekkeköy Mağaraları ve çevresi ile diğer projelerimize gerekli desteğin sağlanacağını belirten DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’ye ilgi ve alakalarından dolayı ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretin ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,  DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’ye belediyenin yürüttüğü halk eğitim kurslarında kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru bir tabloyu hediye etti.

adminadmin