Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-04-2023 13:21   Güncelleme : 15-04-2023 13:21

Batı Çevre Yolu İhaleye Çıkıyor

Samsun Büyükşehir Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir, “Batı Çevre Yolunun” bu yıl içerisinde ihale edileceğini söyleyerek, “Aldığımız tüm kararlar şehrimize hayırlar getirsin. Hizmette 4'üncü yılı bitirdik 5’nci yıla başladık.

Batı Çevre Yolu İhaleye Çıkıyor

Samsun'da tarihi sayılacak vizyon projelere ve kararlara hep birlikte imza attık” dedi. Başkan Demir, her gün 200 bin metreküp suyu arıtan Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yanına günlük 300 bin metreküp suyu arıtacak ikinci bir içme suyu arıtma tesisinin de yapılacağını söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 57 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Demir, birleşimin açılışında Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ın annesi Elmas Kılıç’ın vefatı nedeniyle taziye dileklerini iletti. 11 yıl aradan sonra süper lige çıkmayı başaran Samsunspor'u da tebrik eden Başkan Demir, “Şehrimiz için güzel bir motivasyon oldu. Teknik heyeti, futbolcularımızı, başkanımızı, taraftarlarımızı ve Samsunlu halkımızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah 2023-2024 sezonunda Samsunspor'umuzdan büyük başarıları yine bekliyoruz" dedi.


‘BATI ÇEVRE YOLU BU YIL İÇİNDE İHALE EDİLECEK’

 

Mecliste Batı Çevre Yolu etrafında kullanım kararlarının oluşturulmasına ilişkin imar planını içeren gündem maddesiyle ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Batı Çevre Yolu'nu bu yıl içerisinde ihale edeceklerini söyleyerek, "Bu planın özelliklerinden biri Batı Çevre Yolu’nu acilen 2023 yılında ihale etmeye yönelik. Çok güzel bir plan. Süreç devam ediyor. Uygulaması da yapıldı. Vatandaşların büyük bir memnuniyetine konu olacak bir plan" dedi.

 

SAMSUN'A İKİNCİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

 

Her gün 200 bin metreküp suyu arıtan Selahattin Ereren İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yanına günlük 300 bin metreküp suyu arıtacak ikinci bir içme suyu arıtma tesisinin yapımının ihale edileceğini de söyleyen Başkan Demir, "Samsun'un nüfusu ciddi bir artış içerisinde. Biz de ikinci bir tesisi ihale edeceğiz. Tesis son derece modern olacak" diye konuşarak, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis üyelerinin yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. “Seçimlerin ülkemiz, gelecek nesillerimiz ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Aldığımız tüm kararlar da şehrimize hayırlar getirsin. Hizmette 4'üncü yılı bitirdik 5. yıla başladık. Samsun'da tarihi sayılacak vizyon projelere ve kararlara hep birlikte imza attık. Allah hepinizden razı olsun. Tüm meclis üyelerimizi saygı ile selamlıyorum" şeklinde konuştu.
xxx

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN