Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-07-2021 11:13   Güncelleme : 18-07-2021 11:13

BEM BİR SEN’den Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye

Atakum Belediyesinde memurların neredeyse her iki ayda bir eksik maaş almasına tepki gösteren BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, “Başkan Deveci’nin rutin haline getirdiği bu uygulama, personeli zor durumda bırakıyor" dedi

BEM BİR SEN’den Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi memurlara ilginç bir sürpriz yaparak, maaşlarını yarım olarak yatırdı.

Göreve geldiği günden itibaren işten çıkarmalar, maaş kesintileri ve işçilere yönelik mobing uygulamaları ile gündeme gelen Başkan Deveci’ye tepki gösteren BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, “Ne yazık ki kendisi bunu alışkanlık haline getirdi” diye konuştu.

ATAKUM BELEDİYESİ'NDE MEMURLAR MAĞDUR EDİLİYOR

Atakum Belediyesinde yaşanan memur maaşı kesintilerinin sürekli hale geldiğini ve neredeyse her iki ayda bir maaşların ciddi oranda eksik yatırıldığını söyleyen BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, “Atakum Belediyesi'nde, memurların mağdur edildiği bir dönem yaşıyoruz.

Neredeyse her iki ayda bir memur maaşlarında kesinti oluyor. Hele de Kurban Bayramı gibi harcamaların arttığı bir ayda maaşlarını yüzde 50 oranında eksik alan memurlar, neye uğradıklarını şaşırdılar. Pandemi süreci başta olmak üzere, birçok olumsuzluğun etkisinde olduğumuz bu dönemde, maaşların eksik yatırılması da memurun belini büküyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin memur maaşları konusunda hassasiyet gösterme zamanı geldi de geçiyor” şeklinde konuştu. 

DEVECİ BU ALIŞKANLIĞINDAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇMELİ

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası olarak, memurların haklarının korunması için hiçbir ifadeden kaçınmayacaklarını söyleyen Başkan Gayretli, “Sendika olarak bizim asli görevimiz, memurlarımızın haklarının korunmasını sağlamaktır.

Bu görevden hareketle, her türlü mağduriyetin karşısında olduğumuzun ve olacağımızın bilinmesi gerekiyor. Bugün Atakum Belediyesi'nde yaşanan bu mağduriyetin de karşısındayız. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin, rutin haline getirdiği bu maaşları eksik yatırma alışkanlığından bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN