Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2021 12:06   Güncelleme : 05-08-2021 10:07

Buda Geçer Ya Hû!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde başlayan ve hâlâ devam eden orman yangınları hepimizi üzmektedir.

Buda Geçer Ya Hû!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

  Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde başlayan ve hâlâ devam eden orman yangınları hepimizi üzmektedir. Üzüldük yanan ağaçlara, hayvanlara en önemlisi yangınlarda kaybettiğimiz canlara… Üzüldük evlerini barklarını, tarlada ki mahsulünü kaybedenlere , canı gibi kıymet verip doğumuna şahitlik ettiği büyüttüğü hayvanların çaresizliğini görenlerin üzüntüsüne ! Sözler boğazımızda düğümlenirken,  acıya acı katmaya çalışanların yaptıkları daha bir incitti herkesi.

  Elinde çayıyla  çay bahçesinde oturduğu yerden ahkâm kesenler, yapılan fedakarlığın farkına bile varmadan konuşmaları sinirlerimizi gerdikçe gerdi. Çıkan yangınlar sistemli bir şekilde birileri tarafından çıkarıldığı aşikâr. Hiçbir zulüm gizli kalmaz. Kalmayacakta!  Ülkemizin başına gelen her türlü sıkıntılı durumda bu   bir afet olabilir bir kaza olabilir adı her ne olursa olsun, birilerinin köpekliğini yapanların  ellerini ovuşturup kolladıkları zamanı geldi diye sevinenler şer adına ne gerekiyorsa söylüyorlar, şer adına saf tutup birlik oluyorlar, halkın içinde bozguculuk yapıp  halkı birbirine düşürmeye çalışıyorlar! Başaramayacaksınız!

  Avustralya’da geçen sene başlayan orman yangınları 240 gün sürdü. Yani sekiz ay! Ülkemizde ki orman yangınları altıncı güne girenken 200’ün üzerinde orman yangıyla mücadele eden ve bunların % 85’ini kontrol altına alan bir devletin yaptıklarına gözünü kapatan, kulağını kapayan insanlara neyi anlatabilirsiniz. Evinizde oturduğunuz yerden laf etmek kolay!  Yangının içinde elindeki  imkanlarıyla yardıma koşanlar hatta yangının içinde kalanlar bu mücadeleyi görüyor. Devletin canhıraş bir biçimde yaptıklarına şahitler.

  Devletler olağan üstü afet durumlarında birbirlerinden yardım talep edebilirler. Bu daha önce bizden de istendiği gibi böyle olağandışı bir afet karşısında bizim istememiz bir acizlik değildir. Aksine milletini ve ülkesini korumak isteyen her devletin yaptığı bir şeydir. Ama! Sosyal medya üzerinden yardım çığırtganlığı yapıp( Bu da sahte çıktı) bir anda ne istediğini bilmeyen kolaya ve ezbere giden insanlar bu yolla yangının  söneceğine inanan bir grup var! Kalk gel buraya sende al şu çapayı desen kaçar ama oturduğu yerden devletimiz bir şey yapamıyor ‘Yardım’ diye çığlık atar…Vah ki ne vah!

   Kardeşim sen bir denek oldun haberin yok! Ülkesini satabilecek başkasına avuç açabilecek ne kadar insan var Türkiye’de bunun ölçümünü yapanlara pirim verdin o kadar.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN