Güncel
Giriş Tarihi : 16-01-2015 21:00   Güncelleme : 16-01-2015 21:00

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

ÇORUM (AA) -  MHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, "Türk milletinin milli ve manevi değerleri hiçbir zaman bu ülkede siyasi malzeme yapılmayacaktır" dedi

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmasına tepki

ÇORUM (AA) -  MHP Çorum Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan, "Türk milletinin milli ve manevi değerleri hiçbir zaman bu ülkede siyasi malzeme yapılmayacaktır" dedi.

Özcan yaptığı yazılı açıklamada, müslümanlığın, bir kişinin öldürülmesiyle bütün bir insanlığın ölümünü aynı gören bir din olduğunu, İslam'ın, kime karşı yapılırsa yapılsın asla katilliği, zalimliği ve caniliği onaylamayacağını belirtti.

Terörün evrensel bir bela olduğunu, mezhebi, dini ve ideolojisinin bulunmadığını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Terörü herhangi bir dine veya ideolojiye indirgemek, terör belasını küçümsemek dolaylı olarak terörü korumak anlamına gelmektedir. Teröre karşı küresel bir duruş, karşı çıkış zamanında ortaya konmuş olsaydı belki de Paris'te bu kadar çok liderin toplanmasına gerek kalmazdı. PKK'nın köyler basıp, bebekleri, masum sivilleri öldürdüğünde, Gazze'de, Kerkük'te, Suriye'de, Pakistan'da, Afganistan'da binlerce insan bir anda katledildiğinde dünya liderleri küresel bir duruş gösterebilseydi, terörün belki de bu kadar yaygınlaşması mümkün olmazdı. Her ne şekilde olursa olsun MHP olarak terörü lanetliyoruz."

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanması noktasında Akit ve Cumhuriyet gazetelerinin Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyuna alet olduğunu savunan Özcan, "Cumhuriyet gazetesinin yaptığı olay manevi değerlerimize hakaret niteliğindedir. Akit gazetesinin yaptığı da olayları karıştırmaktan başka hiçbirsey değildir. Türk milletinin milli ve manevi değerleri hiçbir zaman bu ülkede siyasi malzeme yapılmayacaktır" şeklinde ifade etti.

adminadmin