Güncel
Giriş Tarihi : 28-12-2020 10:05   Güncelleme : 28-12-2020 10:05

CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz’dan Terme Belediye Başkanına Sorular!

CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yapan bir kişinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmesinden sonra bir dönem de Terme Belediyesin’de görev yapmasından dolayı Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç’a sorular sordu.

CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz’dan Terme Belediye Başkanına Sorular!

CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz şunları kaydetti;

“Terme kamuoyunun gündeminde olan rüşvet ve yolsuzluk iddialarında söylenenlerin ardı arkası kesilmediği gibi bu kişinin.’nın önceki dönem belediye başkanı zamanında  işçilerin ikramiyelerini ödemediği zimmetine geçirdiği ve bu konunun dönemin belediye başkanı tarafından bilindiği, konuyu başkanlık değişiminde Ali Kılıç’a da aktardığı başkanın da bu olayı doğruladığı söyleniyor. eğer durum böyle ise durum çok vahimdir. Bir hukukcu, bir avukatın böyle bir şeye göz yummaması gerekir.

 

TERME BELEDİYESİ’NDEN BU LEKE BİR AN ÖNCE TEMİZLENMELİDİR

Böyle bir yolsuzluk var ise zamanında ya da sonrasında neden bir soruşturma başlatılmamıştır?

Soruşturma bir yana Ali Kılıç;  hakkında yolsuzluk iddialarını bildiği bu kişinin Samsun Büyükşehir Belediyesine geçişini onaylamak için zimmetine geçirdiği paranın ödemesi olarak elden para aldığı, kalan bakiye içinde senet düzenleyip izin verdiği de söylentiler arasında.

Bu kişiden para alınmış mıdır, alındıysa para belediyenin kasasına girmiş midir?

Bu kişinin Terme Belediyesi’nde çalıştığı dönemi incelemeye almaya ve soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

İlçemizin adının bu gibi konularla anılması üzücü ve vahim bir durumdur. Koltuklarında oturan siyasiler, başkanlar bizlerde dahil gelip, geçici hizmetlerin yöneticileriyiz, Amacımız İlçemize hizmet, bir adım öteye taşımak olması gerektiği gibi Terme halkının haklarını da korumak olmalıdır.

Belediye başkanımız Ali Kılıç bir açıklama yapıp kamuoyundaki soruları cevaplamalı, Terme Belediyesi’nden bu lekenin bir an önce temizlemesi gerekmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN