Güncel
Giriş Tarihi : 21-12-2020 06:36   Güncelleme : 21-12-2020 06:36

Chp’li Akcagöz Atakum’daki Eds’lere Tepki Gösterdi

CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atakum ilçesinde hayata geçirilmek istenen EDS’ler için tepki gösterdi.

Chp’li Akcagöz Atakum’daki Eds’lere Tepki Gösterdi

Akcagöz, Anadolu’nun bir çok yöresinde kurulan ve vatandaşların tepkisine neden olan tuzak EDS’lerin bir an önce kaldırılmasını isterken, “Vatandaşa kıymayın, belediyenin asli işi vatandaşın cebindeki parayı almak değildir” dedi.

Samsun’da hayata geçirilen EDS’ler için vatandaşlar ve bazı siyasetçiler tepki gösterdi. CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atakum’da hayata geçirilmek istenen EDS ( Elektronik Denetleme Sistemi ) trafik güvenliğini sağlamanın ötesinde, tuzak bir uygulamaolduğunu belirtirken, “Samsun sınırları içinde zaten her gün onlarca radar uygulaması yapılıyor ve halk, bu anlamda kurallara uyup uymadığı noktasında denetleniyor” dedi.

CHP Samsun Eski İl Başkanı Tufan Akcagöz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı;

 

HALKTAN GELİR ELDE EDİLMEZ

Halk, gelir elde etme kapısı değildir. Bu fukara halka yazıktır. Kamu idaresi, milletin refahını başka ekonomik hamlelerle sağlar, bu yolla değil.

 

MAVRALARINIZI BAŞKALARINA ANLATIN

Milletin mal ve can güvenliğini temin ediyoruz mavrasını başkasına anlatın. Zırva, tevil götürmez. Milletin can güvenliğini önemsiyorsanız, Anayasa gereği sosyal devlet uygulamalarını hayata geçirin. Bu memlekette evine ekmek götüremediği için intihar eden yurttaşlarımız var.

 

MİLLETİ MECBUR BIRAKMAYIN

Bu zavallı milleti, adaletin bu kadar zapturapt altına alındığı bir dönemde, EDS cezalarına itiraz nedeniyle Sulh Ceza Hakimliklerine mecbur bırakmaya kimsenin hakkı yok.

 

ÇOĞU YERDE EDS’LER KALDIRILDI

Belediyelerin başka asli görevleri var, o işlerin peşine düşün. Sanırım Ilgaz, Tosya, Keşan, Osmancık ve Ordu'da bu sistem uygulandı. Tepkiler üzerine büyük kısmında kaldırıldı. Şimdi ise 10'un üzerinde mahalde hala uygulanıyor. Bu tuzak uygulamanın binlerce mağduru var. Şayet Atakum'a EDS kurulursa trafik cezaları artacak, bu durumdan en çok Samsun halkı zarar görecektir. Cezaların yağmur gibi yağacağı muhakkaktır. Trafik cezalarının, hükümetin ve uygulayıcı belediyenin gelir kalemi içinde olduğu ve ihaleyi alan şirketin de bu işten nemalanacağı da malumunuzdur.

 

VATANDAŞTAN ALIP ŞİRKETLERE VERMEYİN

Bilinen zor ekonomik koşullar altında ezilen vatandaşın cebindeki parayı alıp da bilmem hangi şirkete vermeyin; vatandaşa kıymayın ! O nedenle, Atakum'a EDS kurulmasına HAYIR !! Bu sistem Anadolu'nun bir çok yöresinde vatandaşımızın haklı tepkisi nedeniyle kaldırılmıştır.

 

MİLLETİ ÜZMEYİN

Bu yanlış uygulama, Samsun halkının tepkileri ile de mutlaka geri çekilecektir. Bunun için imza verecek binlerce insan çıkar. Milleti üzmeyin, vatandaşa çile çektirmeyin. O nedenle, faaliyete geçirilmeden bu uygulamadan rücû edin, vazgeçin.

Kaynak: Gerçek Taraf

Recep YAZGANRecep YAZGAN