Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-11-2020 09:19   Güncelleme : 09-11-2020 09:19

Çiğdem Karaaslan "Türkiye Genelinde 1 Milyon 410 Bin Konutun Dönüşümü Tamamlandı!"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “8 Kasım Dünya Şehircilik Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çiğdem Karaaslan

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“Medeniyetlerin doğduğu ve yükseldiği; adalet, merhamet, hikmet, bilgelik gibi değerlerin insanlıkla buluştuğu, çeşitli kültürlerin ortak hafızasını taşıyan şehirler kadimden beslenip geleceği inşa ettiklerinde her birimiz için yaşam alanı olmaktan öte bir anlam taşımaktadır. Taşa tarihini, inancını ve kültürünü nakşeden ecdadımız sadece şehirler inşa etmekle kalmamış, bizi biz yapan değerleri geleceğe emanet etmiştir.

 

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti olarak son 18 yıldaki hizmetlerimizle şehirlerimizin çehresini değiştirdik. Geçmişte şehirlerde yaşayanların ana beklentisi konut talebi ve başta altyapı olmak üzere temel hizmetlere ulaşılabilirlik ile sınırlıyken bugün, artan yaşam kalitesine bağlı olarak beklentiler çeşitlenmiş ve değişmiştir.

 

Ülkelerin değil şehirlerin birbiriyle yarıştığı bir dönemin içindeyiz. Bu bilinçle şehircilikteki ilkelerimizi ortaya koyduğumuz 31 Mart Mahalli İdareler Seçim Manifestomuz; sürdürülebilir, kimlikli, çevreye saygılı, akıllı, kendi kendine yetebilen, değer üreten şehirlere verdiğimiz önemi göstermektedir.

 

Medeniyet katmanları üzerinde yükselen şehirlerimizi, yatay ve yerel mimariyi esas alan bir yaklaşımla; kadın, çocuk, engelli, genç, yaşlı toplumun tüm kesimlerine hitap edecek şekilde, doğal ve tarihi dokusunu koruyarak, kültür ve medeniyet değerlerimizle yoğrulmuş, insanı ve tüm yaratılmışları odağına alan bir bakış açısıyla yeni hizmetlerle buluşturma gayretindeyiz. Şehirlerimizi deprem başta olmak üzere sel, heyelan gibi doğal afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, geleceğe daha yaşanabilir ve sağlıklı şehirler miras bırakmak için kentsel dönüşüm çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından titizlikle sürdürülmektedir.

 

Ülke olarak son 100 yılda yaşadığımız depremlerde yaklaşık 80 bin canımızı kaybettik. En son 114 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, milletçe büyük üzüntü yaşadığımız İzmir depremi sağlam yapıların ve güçlü şehirlerin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu vesileyle, depremde hayata kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugüne kadar Türkiye genelinde 1 milyon 410 bin konutun dönüşümü tamamlandı, önümüzdeki 5 yılda 1,5 milyon konutun acil dönüşümü çalışmaları devam etmektedir.

 

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınını yaşadığımız bu dönemde ve bunun yanı sıra küresel bir sorun olan iklim değişikliği konusunda şehirlerimiz odağında hayata geçirdiğimiz politikalar geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nün, bu alanda çalışma yürüten tüm çevrelerde ülkemizin mekânsal gelişimine değer katacak yaklaşımların ele alınmasına vesile olmasını diliyorum.”

Recep YAZGANRecep YAZGAN