Analiz
Giriş Tarihi : 08-01-2020 12:11   Güncelleme : 08-01-2020 12:11

Çizgi Filmlerdeki Tehlike

Din savaşları kurşun mermi ve bombalama ile değil sadece ilmi, algı ve film yollarıyla da devam ediyor. Çocuklarımızın beyinlerini hedef alan algı operasyonları ile kendi dinlerinden soğutarak İslam’a düşman nesiller yetiştirmek isteyen şeytani zihniyet hiç boş durmuyor.

Çizgi Filmlerdeki Tehlike

Yapmış olduğum araştırmalarda çok az aile seçici olarak çocuklarına çizgi film seyrettirirken birçoğu maalesef ki “aman yeter ki sussun sesi çıkmasın izlesin işte çizgi filmi” diyerek neleri izlettirdiğinin farkında bile değillerdir. İşte farkında olmamak şeytanilerin ekmeğine yağ sürmek onların ağlarına düşmektir. Bizlerinde vatan evlatlarımızdan kayıpları demektir. Milli ve manevi duygulardan uzak yetişmiş madde alemi içinde büyüyen çocuklarımız topluma faydası olmayan vatan millet sevgisinden mahrum güruh nesiller olarak aramızda yaşamlarını sürdüreceklerdir. Özellikle anne ve babaların milli manevi değerlerimize sahip çıkan evlatlar yetiştirmesi şehit kanı ile sulanmış eşsiz güzellikteki vatanımıza boyunlarının borcudur. Kıymetli okurlar İslam düşmanı sadece Amerika veya İsrail değil vereceğim örneklerde farklı ülkeleri göreceksiniz. Şeytaniler farklı ülkelerde olduğu gibi aynı zamanda içimizde Müslüman entarisi de giyerek aramızda dolaşmaktadır. Şimdi gelelim o İslam ı kötüleyen aşağılayan ve dalga geçen çizgi filmlerin adlarını yazmaya. İlk önce sinemalardan sonra televizyonlarda defalarca gösterilen ASLAN KRAL’ dan başlayalım.

Aslan Kral ince ince nasihatler veriyordu oğluna… Birde “kötülükler vadisi” vardı. İşte o vadide pis pis sırıtan ve kahkahalar atan sırtlanlar belirmişti aniden.

O pis ve uyuz ve salyalı ve hain ve sürü halinde gezen o sinsi sırtlanlar her görüldüğünde, arka planda Hilal gösteriliyordu, İşte subliminal mesajla çocuklarımızın beyinlerine algı operasyonu ile kötü vadide kötülük yapacak sırtlanlar ve gökyüzünde bayrağımızın hilali ve beyinlere kötü imajı bir bütün olarak girmekteydi.

Shrek çizgi filminde ise onun bir tuvaleti var tuvaletinin kapısında yine İslamın ve bayrağımızın temsili Hilal var, kapısında da tuvalet sırası bekleyen domuzlar var.

1997 ABD yapımı 'South Park' isimli çizgi dizide, intihar saldırısı yapan uçakların kuyruklarında Türk bayrağı motifinin bulunmasının yanı sıra Hz. Muhammed oyuncak ayı kostümü giydirilmiş şekilde yansıtıldı. Gelen tepkiler üzerine Hz. Muhammed kelimeleri 'biplendi' ve yine aynı bölüm sansür bandı ile yayımlandı.

İngiliz Channel 5 televizyonunda yayımlanan İtfaiyeci Sam adlı çizgi filmin, "Sorunlu Sular" başlıklı bölümünde, karakterlerden birinin Kur'an-ı Kerim’den bir sayfanın üzerine basarak düştüğü fark edildi. İlk kez 2014 yılının ekim ayında yayımlandığı anlaşılan bölümde, üzerine basılan sayfa havada süzülürken, kısa bir süre için Mülk Suresi’nin 13-26. ayetleri görülüyor.

2014 Ermenistan yapımı "Anahit" isimli çizgi filmde, kralı tahttan indirip yerine geçmeye çalışan zalim "Azar" ve Azarın yanında bulunan, şekilsiz kafasında daima kırmızı fesi taşıyan "Enver" karakterleri yer aldı.

Animasyon televizyon komedisi The Simpsons'da aile bir Türk gemisiyle karşılaşıyor. Bu sahnelerde Türkler fes takarak zurna çalan ve haşhaş içen insanlar olarak tasvir ediliyor.

 

Ve en son tespitimizde Onur Şahin yapmış bu kısım çok ilginç okuyalım.

Hepimiz, yurt dışında çok yanlış tanındığımızın bilincindeyiz. Ama bir çizgi filmin bizi bu şekilde tasvir edeceğini 40 yıl düşünsek akıl edemezdik sanırım.

Birçoğumuz çocukluğumuzda Laff-A-Lympics'in İstanbul'da geçen bölümüne denk gelip izlemişizdir. Ama izledikten sonra da bu çizgi filmi ne kadar sevsek de sinirlerimize hakim olamamışızdır.

İşte; hatırlamayanlar için Laff-A-Lympics'in İstanbul'da geçen bölümü.

1. Laff-A-Lympics, 1977 yılında yayına başlayan; Scooby Doobyler, Yogi Yahooeyler ve Gerçek Kötüler olmak üzere üç grubun yarıştığı çizgi filmdi.

2. Çizgi filmin 10. bölümünde de yarışmaların ilk ayağı New York'ta, ikinci ayağı ise İstanbul'da geçmekteydi.

3. New York'taki bölümü şehirle özdeşleşmiş olan Central Park ve Özgürlük Anıtı'nda yapılan yarışmalarla geçti.

4. Yarışmanın ilk ayağında Scooby Doobieler birinci gelerek iki aşamada da 25'er puan toplamayı başardılar.

5. Ve ardından yarışmanın İstanbul ayağı başladı.

6. Ve derken; skor tabelasının önünde fesli bir hindi belirdi. (Yani hindi ne demekti onlar için Turkey)

7. Yarışmacının sunucuları; Mildew ve Snagglepuss, İs tanbul sokaklarında yürümeye başladı. 

"Bi dakika ya! Nasıl İstanbul burası?" demeye kalmadan, fesli ve çarşaflı insanlar ekranın arka planında görünmeye başladı. Görüntüye hakim olan kahverengi tonlarıyla şehre çöl havası verilmeye çalışıldığı belli gibiydi sanki.”

8. Yarışmanın ilk aşamasında yarışmacılar tek tekerlekli bisikletle yarıştılar.

9. Sokakta ise kilim ve karpuz tezgahları görünüyordu. Altlarında da silik bir şekilde Arapça'ya benzer yazılar yazılmaya çalışılmıştı.

10. Yarışma sunucusu Snagglepuss, bölüm boyunca kafasındaki fesle programı sundu.

11. Fesli hindi de yarışma boyunca sürekli bir yerlerde belirip durdu.

12. Bisiklet yarışması devam ederken; yarışmacılar açılmakta olan bir köprüye ulaştılar.

“Haliç Köprüsünü mü yoksa Boğaz Köprüsünü mü anlatmaya çalıştılar acaba? Yalnız, köprünün iki yanındaki saray benzeri evler de oldukça dikkat çekiyordu.”

13. Yarışmacılar köprünün karşı tarafına geçtikten sonra bir sultan heykelinin yanından geçtiler.

“Sultan heykeli? Oğlum tamam hadi o yıllarda internet yok da bari ansiklopedi açıp okuyun ya.”

14. Biz şehrin neden böyle tasvir edildiğini çözmeye çalışırken; yarışmanın ilk aşamasını da Gerçek Kötüler kazandı.

15. Tabii bu sırada şehrimizin simgesi(!) fesli hindi her karede görünmek için can atıyordu.

16. Yarışmanın ikinci aşaması İstanbul Boğazı'nda yapılacaktı. Yarışmacılar yüzerek Marmara Denizi'ne ulaşacaklar oradan batık bir gemiye geçip geri döneceklerdi.

17. Boğazın ortasında Yogi Yahooeyler'in takımından Jiks'e yardım eden köpekbalığı görünümlü yunus da oldukça dikkatimizi çekmeyi başardı.

18. Ve bu yüzme yarışmasını da Gerçek Kötüler kazandı.

“Yarışmanın son ayağında 25 puan alarak liderlikleri ilan ettiler. Hiçbir yerde kazanamayan Gerçek Kötülerin ilk kez İstanbul'da kazanması da manidardı.”

19. Yarışma biterken de İstanbul'u tekrar çölün ortasında, surların içerisindeki bir şehir olarak göstermeyi ihmal etmediler.

Yani onlar her fırsatta Türklüğü ve İslamı aşağılamaktan geri durmuyorlar. Üstelik bu çizgi filmin Türk paralı kanalı olan Planet çocuk isimli tv kanalında gösterilmesi de ayrıca manidardır. Bizler evlatlarımızı Milli ve Manevi değerlerle, ezan ve bayrak sevgisiyle büyütelim. Tarihimizi ve manevi unsurlarımızı sevdirerek öğretelim.  Son sözü ayet ile noktalayalım.

" Ey iman edenler! Sabredin; (düşman karşısında) sebat gösterin; (cihad için) hazırlıklı ve uyanık bulunun ve Allah'tan korkun ki başarıya erişebilesiniz." Ali İmran suresi 200. ayeti

Recep YAZGANRecep YAZGAN