Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-09-2019 12:21   Güncelleme : 02-09-2019 12:46

Cumartesi Kahvaltı Grubu’nun kurucusu Fahrettin Ulusoy: Rotary beni yüceltmedi benim varlığım Rotary’i yüceltti!

‘Hayatımdan Satırlar’ isimli kitabının 219. Sayfasında ‘Sivil Toplum ve Sosyal Çalışmalar’ başlıklı bölümüne, “Ticarette hedeflere ulaştıkça, toplum için de bir şeyler yapma duygusu oluşuyordu” diyerek giriş yapan Fahrettin Ulusoy bu bölümde STK ve sosyal konulara yer veriyor.

Cumartesi Kahvaltı Grubu’nun kurucusu Fahrettin Ulusoy: Rotary beni yüceltmedi benim varlığım Rotary’i yüceltti!

Ulusoy sosyal meselelerle ilgilenme sebebini ise, “ Özellikle çocukluğumuzda ve öğrencilik yıllarda üzerimize çöken ‘ezilmişlik’ duygusunu, ticarette başarılı ve toplumda saygı görecek sıfatlar alarak aşmak istiyordum” şeklinde açıklıyor.

Sosyal çalışmalara ilk olarak Samsunspor ile başladığını ifade eden Ulusoy, Samsunspor’da 1979 – 1982 tarihleri arasında yönetim kurulu üyesi olunca özgüvenini kazanmanın ilk adımını attığını kaydediyor.

“Samsunspor yöneticisi olduktan sonra üstüne bir de Samsun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi olunca yürüyüşümüz bile değişmişti” diyen Ulusoy, şöyle bir anısına da yer veriyor;

“Ocak 2018’de Samsun Valisi Osman Kaymak, bir Cuma akşamı hanımla eve giderken, telefon ederek, “Fahrettin Bey, herkesi hallettik. Bu kaleci Furkan’ın 220 Bin lira alacağı var. “Parayı vermezseniz Rize’ye gidiyorum” diyor. Bunu karşılayalım” ricasında bulundu.

O sene Samsunspor’dan bir loca aldık. Reklam için 100 Bin lira ödedik. Piyango çekilişi için 10 Bin liralık bilet aldık. Her yıl 60 – 70 Bin veriyorduk zaten. “Sayın Valim bizim Samsunspor’a ayırdığımız tahsisat bitti ama ben hemen 50 Bin lira göndereyim katkımız olsun” dedim.

Fahrettin Ulusoy otuz dört yıllık Rotaryenliği hakkında da şu bilgileri veriyor;

ROTARY BENİ YÜCELTMEDİ, BENİM VARLIĞIM ROTARY’İ YÜCELTTİ!

Samsun Rotary Kulübü başkanlığının da yine manevi katkıları oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kuruluşunda Samsun Rotary Kulübü de yer aldığı için OMÜ Vakfı’nın genel kurulunda oy hakkı bulunuyordu. 1995 – 1996 yılları arasında Samsun Rotary Kulübü dönem başkanlığı sırasında OMÜ Vakfı yönetim kurulunda da görev yapma imkanı yakaladım.

….

Tabi sivil toplum kuruluşlarında çalışmanın hazzı da başka oluyor. Rotary’de değişik çevrelerden dostlarımız arkadaşlarımız oldu.  Rotary’de bir kural var yaş 60, hizmet yılı 25 olursa yani ikisinin toplamı 85’e ulaşırsa devamdan muaf oluyor. Ben 10 yıldır devamdan muafım.

Ama Rotary’de her gelen guvernör yeni bir kulüp açalım diye çaba içinde oldu. Şu an Samsun’da 6 Rotary kulübü var. Ama Samsun’un bu kadar kulübü taşıyacak üye yapısı yok. Kurulduktan sonra üç dört sene geçmiş, yirmi beş üyeye ulaşmak anlamına gelen chartere hala alamamış kulüpler var. Sekiz on kişiyle proje de yapamıyorlar.

……

Rotary beni yüceltmedi. Benim varlığım Rotary’i yüceltti. Bunu da söyledim. Bazı insanlar bunu anlayamaz. Rotary’i yücelten benim varlığımdır.

…..

Otuz dört yıllık Rotaryeniz, bize somut bir katkısı yok. Ama bizim varlığımız onun için değerli olmalı. Öyle olduğunu umuyorum. Çünkü geçmişime baktığımda, hatasız kul olmaz. Herkesin mutlaka toplumun belli kesimlerini rahatsız eden tavır ve davranış veya eylemleri olur ama benim toplumun gelen kaidelerine ters bir eylemim olmadı. Topluma katkısı olan bir insan olarak benim üye vasfımın Rotary için bir değer olduğu kanaatindeyim.

Samsun Rotary kulübü gerçekten Rotary camiasının temel taşlarından biri.

CUMARTESİLER GRUBU

Cumartesiler Grubunun temelini 2015 yılının Ağustos ayında kendisinin attığını da kaydeden Ulusoy Un A.Ş yönetim kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy, kamuoyunun Cumartesi Kahvaltı Grubu olarak bildiği yapı hakkında şunları yazdı:

“Bizim de Cumartesi buluşmalarımız üç buçuk senedir devam ediyor. 15 Temmuzun ertesi günü bile yapıldı. Sadece bu sene 10 Kasım’da yapılmadı. Toplantıda siyaset vesaire şeyler yok.

Değişik iş kollarından iş adamları bir araya gelip sohbet ediyoruz. Bu toplantının amacını da şehrin mülki emniyet, güvenlik ve benzeri dinamikleriyle, benzer kamu görevlileriyle kaynaşmasını sağlayalım olarak belirledik.

Oradaki görevim moderatör. Her misafirimize de “Buradaki insanların sicili temiz, merak etmeyin görevinizi zaafa uğratmazlar. Diye de söylüyoruz.

Samimi bir ortam yarattık, altmış üç kişiye ulaştık. Bunların onbeşi kaymakam, vali yardımcısı gibi görevlerdeki insanlar ve tayin oldular. Ama kalan kırk beş elli kişinin otuz, otuz beşi her hafta katılım gösteriyor. Katılmayanlar mazeret bildiriyorlar.

Öyle güzel bir ortam sağladık. Bundan da gurur duyuyorum. Bu da bir sivil toplum etkinliği.

adminadmin